cultura

El llibre

La lluita dels maquis, a la llum

ISABEL-CLARA SIMÓ recomana una novel·la de Margarida Aritzeta que ofereix una extensa documentació molts anys silenciada pel franquisme

Vet aquí una obra valuosa literàriament: la contundència i la delicadesa de l'autora arriben aquí a la maduresa narrativa. Un treball d'investigació excel·lent: l'autora recull documents i en desentranya el sentit. Som a davant d'una reivindicació: la lluita dels maquis, ocultada, entre el menyspreu i la vexació; els de la masia Cardellà de Valls i tots els altres són aquí rescabalats. M'he trobat plorant i m'he indignat i m'he commogut. Els nostres germans secrets, els qui s'ho jugaren tot per la llibertat! Un llibre magnífic que s'estintola en la veritat. Demostra per què avui el franquisme encara ens avergonyeix.

EL POU DELS MAQUIS
Margarida Aritzeta
EDITORIAL:
Cossetània Edicions
PÀGINES:
304
PREU:
18,90 euros
Nascuda a Alcoi el 1943, Isabel-Clara Simó és periodista, escriptora i activista en favor de la llengua i la cultura catalanes. Acaba de publicar la novel·la Els invisibles (Amsterdam).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.