cultura

El llibre

Amb ulls de saviesa literària

JORDI PUNTÍ recomana un recull de relats del periodista nord-americà Gay Talese, en què observa sense fer soroll i descriu de manera esmolada

Des de fa tres anys, els editors en castellà s'han animat a recuperar l'obra de Gay Talese, periodista literari d'Estats Units, autor d'uns quants reportatges que s'han de comptar entre les peces fonamentals del gènere. La millor manera de conèixer l'estil de Talese pot ser a través del recull Retratos y encuentros. Aquest volum conté catorze relats que són un compendi de virtuts literàries, entre els quals hi ha un retrat de Frank Sinatra refredat, a punt de gravar un nou disc, o un record sentimental de Nova York. Talese observa des de la distància, sense fer soroll, i després descriu de manera esmolada.

RETRATOS Y ENCUENTROS
Gay Talese
TRADUCCIÓ:
Carlos José Restrepo
EDITORIAL:
Alfaguara
PÀGINES:
312
PREU:
19,50 euros
Nascut a Manlleu el 1967, Jordi Puntí és narrador, traductor i crític literari. Ha publicat els relats de Pell d'armadillo i Animals tristos, la novel·la Maletes perdudes i els articles d'Els castellans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.