cultura

Tocats pels bolets

Toni Albà, Lloll Bertran i Joel Joan seran la veu, els ulls i el nas del rovelló, la llenega o el xampinyó de súper en la desena temporada del clàssic de TV3

A partir del 21
de setembre,
el programa s'emetrà en la sobretaula dels dissabtes

És el programa que més s'ha reinventat de TV3. I va ser el primer que, cuinat en el departament de nous formats de la cadena catalana, combinava dos gèneres difícils en la mescla, l'entreteniment i la divulgació, en aquest cas de la micologia, a partir d'un fet arrelat en les tradicions catalanes com és anar a “caçar bolets”. Estrenat l'any 2004, va ser tot un fenomen, amb audiències de més de 850.000 espectadors i un 30% de quota de pantalla.

“L'humor i la veu són dues de les característiques que defineixen el programa”, explica Miquel Garcia, cap del departament de nous formats. I ha estat el contrapunt irònic –primer amb els tres avis, després amb Toni Albà i el Teatre de Guerrilla i sempre amb la narració d'Òscar Dalmau– el que ha fet del programa un dels imprescindibles de la tardor de TV3. És un programa estacional i que depèn de la meteorologia, un fet que sovint n'ha determinat el format i la durada. Així, el 2007 es van fer una sèrie d'especials anomenats Operació Cardona amb els quals es parodiava els concursos de talents. La cuina i els famosos han estat les últimes reinvencions del programa. Donar protagonisme a les receptes culinàries o portar els personatges populars al bosc han estat la tònica dels últims anys.

En la seva desena temporada fa un pas endavant: humanitza els bolets. En els nous episodis en els quals els ciutadans del carrer tornaran a tenir protagonisme, s'hi inclouran, a més, animacions amb els ulls, boca i nas d'actors coneguts que doblaran els bolets més reconeguts, ja sigui el rovelló, el cep, les trompetes de la mort o els pets de llop. Així, Lloll Bertran serà la llenega; Joel Joan, el xampinyó de súper; Xavier Bertran, el cep; Xuriguera, el rossinyol, i Faixedas, el peu de rata, o Agnès Busquets, la trompeta de la mort, entre d'altres. L'actor Ferran Albiol, que és la veu d'en MIC del Club Súper3, doblarà el pet de llop. “Cada bolet tindrà una personalitat pròpia, que l'actor reblarà amb la seva veu”, explica Miquel Garcia. Així, la llenega, per exemple, serà la tafanera del grup.

Caçadors de bolets té molts seguidors entre els nens (22,4% de quota, 2 punts més d'audiència entre els espectadors de 4 a 12 anys), i amb aquestes animacions s'hi incideix més. El repte per a la propera temporada és, però, mantenir l'audiència, ja que l'espai canvia de dia i de franja d'emissió –els dissabtes després del TN Migdia– en un intent de rellançar l'horari del cap de setmana i ocupant el mateix rol que fa l'APM Extra els diumenges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.