cultura

El Taller d'Iniciació Musical considerat com la base de l'escola d'educands de Silla

L'inici de curs comença el proper mes d'octubre amb una gran expectació

Les escoles de música de les societats musicals ofereixen una formació complementària molt positiva, i sens dubte, el futur de les bandes està en les seus escoles, perquè sense escoles de música no hi ha bandes. Per això, La Lírica ha posat en marxa per al curs 2013/2014 el Taller d'Iniciació Musical, on s'impartiran classes a xiquets i xiquetes de quatre, cinc i sis anys;classes divertides i lúdiques per a desenvolupar les capacitats creatives i musicals en els més menuts: jocs, ritmes, balls i cançons per a gaudir i aprendre música.

A hores d'ara, ja està tot en marxa perquè el pròxim mes d'octubre aquesta comence a funcionar; les matriculacions es continuen fent dimarts i dijous de 18 h. a 20 h. en la seu social de La Lírica, i continuarà oberta durant tot el curs.

A La Lírica estem satisfets perquè estem construint la base del que en pocs anys serà l'Escola d'Educands de La Lírica. Després de més de vint anys, tornarem a recuperar la nostra pròpia Escola, amb un funcionament semblant al de totes les Societats musicals, on de ben menuts els alumnes comencen a socialitzar-se en un espai comú i propi, s'interelacionen amb els seus companys en un ambient que “sona” a música, on tenen com a referents els músics i professors que compartiran faristol amb ells, de manera que tenen il·lusió per entrar a formar part de la banda juvenil, i després a la banda gran o l'orquestra.

La recuperació de la formació dels propis educands es considera la manera més ferma que fins ara tenim les Societats musicals per tal d'assegurar-nos una cantera per a la Banda i l'Orquestra, i és un projecte educatiu i cultural que ha de ser construït col·lectivament. Les escoles de música es transformen així en un centre formatiu que acompleix amb una funció social i cultural adreçada a tots els ciutadans, i que a més a més promou valors com la solidaritat o el treball en equip.

El que mamprenem ara i que esdevindrà en L'Escola de Música, és la nostra garantia de futur i el nostre segur de continuïtat, per això reivindiquem el paper de les escoles no sols com lloc d'ensenyament i aprenentatge, sinó també com espai perquè els xiquets i les xiquetes facen coses en comú i aprenguen responsabilitats.

La Lírica bull d'activitat tot l'any, perquè a l'atapeïda tasca que porten endavant les seccions ja existents, com la banda, l'orquestra, la coral i la coral infantil, ara s'afegeixen el taller d'iniciació musical i l'escoleta de cantors “Carxofa de Silla”. Amb tot, cada dia es posa més de relleu la importància i la repercussió que té La Lírica en la vida quotidiana i artística del nostre poble, perquè la seua presència es fa necessària en els esdeveniments de més transcendència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.