Cinema Estrena

estrena

Bernat Salvà

Cuidar nens, una ocupació d'alt risc

El cinema de terror s'emmarca en el gènere fantàstic, però sovint té ponts de contacte amb la realitat. Para Elisa, pel·lícula rodada a Conca sota la direcció de Juanra Fernández, té com a punt de partida l'atur, la necessitat de buscar feina per part d'una jove estudiant: “Tracta d'algú que busca una oferta de feina i troba una cosa completament diferent del que buscava, és víctima d'una mena de segrest”, explica el director en una entrevista a El Punt Avui sobre aquesta pel·lícula que “juga amb la bogeria humana”.

Debutar amb una pel·lícula de terror va ser “una aposta personal” que li ha sortit bé a Juanra Fernández: a través d'un fòrum d'internet va trobar productor català (Jordi Carbonell), la pel·lícula ha voltat per diversos festivals de cinema de terror (Londres, Los Angeles, Finlàndia, Toronto...) i en té venuda la distribució a diversos països. Creu que la bona rebuda internacional en els certàmens especialitzats és perquè beu molt “del cinema de terror clàssic, que s'allunya del que s'està fent ara mateix, i suposo que això és part del seu atractiu”. També s'hi veu influència de Hitchcock i del cinema de sang i fetge: “És lògic que quan beus de diverses influències, al final les plasmis a la pel·lícula –opina–; he intentat reflectir-hi tota la meva educació visual.”

Ona Casamiquela interpreta Ana, la víctima. Creu que en aquest gènere s'aprèn molt: “Mai m'ha agradat el terror, però ara m'ha tocat fer-ne un parell de pel·lícules, i he descobert que per a l'actor és un bon entrenament.” Luisa Gavasa i Ana Turpin són mare i filla, i tenen perillosos trastorns mentals a la ficció. Expliquen que per als seus papers s'han documentat molt amb casos reals similars. La pel·lícula s'ha finançat sense subvencions, gràcies a inversors privats com la Fundació Leo Messi, entre d'altres.

Para elisa
Direcció: Juanra Fernández Interpretació: Ona Casamiquela, Ana Turpin, Luisa Gavasa Gènere: Thriller - terror Països: Catalunya, 2012


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Para Elisa

«Para Elisa»

Gènere: Terror
Direcció: Juanra Fernández.
Intèrprets: Ana Turpin, Luisa Gavasa, Ona Casamiquela.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a