cultura

Paterna deixa en l'oblit la vila romana de la parcel·la de SUMPA

Compromís exigeix al consistori que netege i conserve la part de les restes arqueològiques i que ordene a la constructora la reparació, rehabilitació i conservació de la troballa en la parcel·la

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que el futur projecte que diu tenir el PP per a musealitzar la troballa arqueològica de la Vila Romana “està actualment en coma irreversible”. I més després de denuncies veïnals rebudes, on queda palés que, després de les pluges de l'any passat i la inundació de la part de SUMPA i de la de Proyectos Paterna, està tot en un estat pràcticament irrecuperable.

Si el PP vol seguir amb la idea de la musealització, la inversió serà prou més elevada a causa del deteriorament actual. Fa un any el grup polític denunciant va manifestar la seua inquietud davant la Villa Romana 'submarina', plena de fang i aigua sense que ningú dels regidors del PP mostrara cap intenció per solucionar la destrucció continua del patrimoni local.

Així, conscients de la nul·la protecció del nostre patrimoni de la Vila Romana, des de Compromís s'ha requerit a l'Ajuntament que informe sobre l'incompliment del decret 'neteja-mans' de la regidora Maria Villajos per a que SUMPA netejara i protegira les restes arqueològiques existents a la seua parcel·la. Un decret que és de maig de 2013, quan l'empresa ja estava en concurs de creditors, i que li donava un termini de dos mesos per a realitzar eixos treballs.

Ni SUMPA ha fet res ni l'Ajuntament s'ha pronunciat. L'última notícia va ser l'encomana a GESPA dels treballs de cobriment, que estaven condicionats a rebre una subvenció de la Diputació per valor de 60.000 euros.

A més a més, exigeixen que el consistori informe si existix o no alguna ordre d'execució d'obres de reparació, rehabilitació i conservació adreçada a Proyectos Paterna SL, la constructora de les dos torres de vivendes que hi ha damunt de la troballa. En cas de no haver res, demanen que s'incoe expedient que ordene l'execució d'aquestos treballs a Proyectos Paterna.

Els ecovalencianistes asseguren que no van a permetre que el PP es carregue el patrimoni de Paterna i, és per això que volen que les restes arqueològiques estiguen dignament conservades, amb una musealització en condicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.