cultura

La Generalitat condecorarà Cahner amb la Medalla d'Or a títol pòstum

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, destaca que Cahner va crear la major part dels equipaments que actualment té Catalunya

Cahner va ser també comissari del projecte del Teatre Nacional de Catalunya, i distingit amb la Creu de Sant Jordi el 1996

La Generalitat condecorarà aquest dimarts a títol pòstum amb la Medalla d'Or el primer conseller de Cultura, Max Cahner, mort aquest dilluns, segons ha anunciat el titular de Cultura, Ferran Mascarell. En un comunicat, Mascarell ha recordat Cahner com una “persona clau” com a conseller i activista en el procés de reconstrucció de la cultura catalana a partir dels anys 60, per la seva creença en la necessitat d'infraestructures culturals.

Mascarell ha subratllat que Cahner va crear la major part dels equipaments que actualment té Catalunya “per aconseguir que el país avancés i aconseguís la seva emancipació”, segons ha dit. “Max Cahner va fer amb altres persones un treball molt difícil en moments molt complicats del Franquisme”, ha detallat Mascarell, i alhora ha remarcat la seva voluntat d'assegurar el reconeixement i la continuïtat de la tasca començada les dècades anteriors.

Cahner va ser també comissari del projecte del Teatre Nacional de Catalunya, i distingit amb la Creu de Sant Jordi el 1996, a més de jugar un paper fonamental com a activista en la direcció de Serra d'Or, la fundació d'Edicions 62 i Curial i amb la promoció de la Gran Enciclopèdia Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.