Les dues versions d'«Orfeu», un nou èxit d'Òpera Mosset

La població del municipi s'implica cada estiu per oferir òpera de qualitat al rerepaís

El concepte és senzill: un cor format per gent del poble i dels voltants associats a solistes de nivell internacional que estan acabant els seus estudis. A l'origen d'aquest projecte ambiciós hi trobem el director holandès Albert Heijdens, que resideix a Mosset i és el director artístic de l'associació. Una gran part del poble és implicada no només al cor sinó també al nivell dels decorats, del vestuari, de l'acull als solistes i de l'organització dels espectacles.

Cada dos anys es presenta una gran òpera, com l'any passat La flauta màgica o l'any que ve Romeu i Julieta. Enguany era un concert amb dues parts ben diferenciades, primer fragments d'Orfeu i Eurídice de C.W. Gluck, molt clàssic, i a la segona part Orfeu als inferns de J. Offenbach, molt més divertit. Les representacions a l'església de Mosset es van acabar el dimarts 4 d'agost.

Al llarg de l'any els integrants del cor d'Òpera Mosset treballen els diferents temes. Uns dies abans de l'inici de les representacions arriben els solistes del Conservatori Reial de l'Haia, amb qui assagen cada tarda. El dia abans de l'estrena en públic, fan un assaig general al qual estan convidats tots els habitants de Mosset.

Entre els solistes hi ha Rut Codina, una barcelonina que està acabant els estudis a Holanda, i que explica que per als solistes, tot i no ser pagats, participar a Òpera Mosset els «suposa experiència, aprendre a estar a l'escenari, a controlar els nervis i preparar un paper». Ella l'any passat ja va tenir un petit paper a La flauta Màgica i si se li demanés, li agradaria tornar, perquè diu que han sigut «tractats com reis»: allotjats al poble, diu que el menjar ha sigut espectacular i destaca «la molt bona harmonia» entre els solistes. Rut Codina troba el projecte «excepcional, en un poble tan petit, que hi hagi tanta diversitat de gent; el poble està completament involucrat en el projecte, tot va al voltant de l'òpera d'estiu».

Un dels objectius dels iniciadors d'Òpera Mosset és de democratitzar l'òpera, així com de redinamitzar un poble petit, i podem dir, després de sis anys, que aquest objectiu s'ha complert. La propera cita serà doncs l'estiu 2010 amb la representació de Romeu i Julieta a l'interior de la cort del castell de Mosset.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.