Els Pepet i Marieta i els Culs Cults celebren 25 anys de música «falduda»
Els dos grups d'Ulldecona oferiran un concert a casa el dia 29 d'agost
Els Pepet i Marieta compleixen deu anys i els Culs Cults, 15. En total, 25 anys que volen commemorar plegats amb una festa a casa. Estaran acompanyats per antics membres de les dues formacions i músics amb qui han compartit trajectòria.
«Farem un repàs de temes que ja no fan part del repertori; en presentarem de nous i tocarem els 21 músics junts per primera vegada», diu Jordi Monforte, dels Culs Cults. A més, les dues bandes estan recollint fotografies i vídeos que editaran per projectar-los en una gran pantalla durant el concert.
Amb nous projectes
Totes dues formacions estan treballant en nous projectes. L'objectiu de Culs Cults és «autoproduir -nos un CD amb temes propis que ens serveixi per promocionar-nos més bé», explica en Jordi. Durant aquests anys el grup no ha fet el pas cap a la professionalització, la qual cosa no treu que ofereixin una quinzena de concerts cada any. De tots aquests quinze anys caldria destacar la decisió, a finals del anys noranta, d'abandonar altres ritmes i apostar pel reggae-ska que els caracteritza. Els Pepet i Marieta també volen entrar aviat a l'estudi per gravar el seu quart disc, que si es compleixen les previsions sortiria al mercat l'any vinent.
Molta sort
«Complir deu anys ha suposat molta feina, molta voluntat i també molta sort», explica en Josep Bordes, que parla de l'any 2004 com un any clau de la formació: «Vam guanyar dos concursos, l'Ebremúsic i l'Enganxa't a la Música, cosa que ens va permetre gravar el primer disc.» Després de Sempre hi ha un pedaç pa un descosit, vindria Xalera, el 2006 i La pelu, el 2008. De fet, fins aquell 2004, Pepet i Marieta s'havia de citar en singular: «Vaig començar tot sol i així em vaig presentar a l'Enganxa't, però una inoportuna tendinitis quan ja havia arribat a la final va fer que demanés ajut a uns amics. Vam tocar junts, vam guanyar i ja vam gravar el primer disc en grup», recorda en Josep. Després vindrien canvis en la formació i la definició musical d'una banda que sempre està atenta a tot allò que passa al territori i que destaca per les lletres descarades i per no descartar cap estil: des de la rumba a la jota, passant pel bolero o l'ska.