cultura

música

Strenes aixecarà el puny obrint amb ‘Cançons de revolta'

Emel Mathlouthi, Zebda, João Afonso, Joan Isaac, Quico Pi de la Serra i Cesc Freixas cantaran junts en l'espectacle inaugural

Es farà el 27 de març a l'Auditori de Girona

Tota revolució va lligada a alguna cançó. N'hi ha que, inspirades per aquests esclats populars i moviments civils, acaben esdevenint himnes. D'altres, cants de llibertat i de revolta que transcendeixen fins i tot les fronteres per formar part d'una banda sonora col·lectiva. Totes evoquen uns temps i uns canvis socials que han marcat un capítol de la història.

Coincidint amb la commemoració del Tricentenari i amb ell els aires de reivindicació nacional, el festival Strenes ha trobat oportú dedicar el concert inaugural a aquestes cançons que tant han marcat la nostra pròpia història i que són part del patrimoni musical. Cançons de revolta obrirà així, amb el puny ferm enlaire, el festival reunint artistes compromesos amb la realitat sociopolítica dels seus països respectius juntament amb una nodrida representació de cantautors catalans. Artistes de renom internacional, com ara Mouss et Hakim (Zebda) –altaveus de la denúncia de les injustícies socials a França–, la tunisiana Emel Mathlouthi –coneguda com la veu de la Primavera Àrab– i el portuguès João Afonso, que compartiran escenari per cantar plegats amb autors catalans de la talla de Joan Isaac, Cesc Freixas i Quico Pi de la Serra.

El format de l'espectacle és integrador, i d'aquesta manera els cantants alternaran interpretacions de temes en solitari amb actuacions en duets inèdits i peces col·lectives. Del repertori, també s'ha avançat que s'interpretaran cançons mítiques com ara Kelmti horra (himne de la revolució dels gessamins), Grandola vila morena (himne de la revolució dels clavells), Bute rouge (himne de revolta francès), Motivés (clam francès contra les injustícies socials), Abrid (himne de la revolució àrab), així com A Margalida –per commemorar la mort fa quaranta anys de Puig Antich–, Si els fills de puta volessin, no veuríem mai el cel i El vent. L'estaca, que la majoria de cantautors inclouen als seus repertoris, servirà per tancar el concert.

En espera de l'anunci de noves incorporacions sorpresa, hi ha confirmada la presència de l'actriu Montserrat Carulla com a rapsoda encarregada de recitar textos i poemes que seran el fil argumental de l'espectacle, que tindrà lloc el dijous 27 de març a l'Auditori de Girona (21 h).

LA XIFRA

20
euros és el preu de la zona A i 18 euros el de la zona B d'aquest concert inaugural que es farà a l'Auditori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia