‘L'illa de Robinson'
La producció pròpia d'ElPunt Avui Televisió es concentra en la seva arrencada en l'espai ‘L'illa de Robinson', farcit de píndoles que permetran seguir l'actualitat
El per
iodista Eduard Berraondo, amb una llarga trajectòria televisiva, serà el conductor del programa estrella de la graella televisiva de producció pròpia d'El Punt Avui Televisió. Berraondo, que tindrà l'ajuda de la també periodista Antònia Castelló, es posarà al capdavant d'un programa diari de quatre hores de durada ( de 7 de la tarda a les 11 de la nit) que disposarà de diferents col·laboradors i que es dirà L'illa de Robinson en una clara al·lusió als vaticinis que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va dir que seria Catalunya si un dia es declara independent.
Des de L'illa de Robinson diferents col·laboradors i tertulians analitzaran, a partir del dia de Sant Jordi, l'actualitat política del país.
Un equip de producció i de tècnics de prop d'una vintena de persones vetllaran pels continguts diaris del programa, que s'elaboraran sempre en sintonia amb els diferents productes editorials del Grup Hermes, i que tindrà molt en compte sobretot els continguts de l'endemà dels diaris El Punt Avui i L'Esportiu. Els continguts de L'illa de Robinson, però, s'ampliaran en els propers mesos amb altres espais que s'estan preparant, com és el cas d'una Fila 0 amb estudiants.
La prova més clara que ens tenen els ulls a sobre
És evident que el món ens mira, que s'ha fixat en el procés que es viu a Catalunya i que ho continuarà fent al llarg dels propers mesos. És per això que el periodista Germà Capdevila analitzarà diàriament en el seu espai El món ens mira què ens estan dient. Capdevila ens aclarirà què diu la premsa i els líders mundials i què en pensen els responsables de diferents mitjans de comunicació del món?
Un cop d'ull a productes ‘amics' i als de la casa
Els productes del Grup El Punt Avui i de les empreses associades o amb complicitats amb el grup (com Sàpiens o Enderrock...) tindran un paper destacat en la programació nocturna de la nova televisió. Entre deu i onze del vespre, el programa repassarà els continguts dels productes amics i els d'El Punt Avui, de L'Esportiu, de Presència, de L'Econòmic, del suplement Cultura i, un cop al mes, del BarçaKids i Catalonia Today.
Sanchís obre cada dia l'espai de tertúlia
A L'illa de Robinson un dels espais centrals serà la tertúlia d'actualitat, on s'analitzarà no només el procés que viu el país, sinó les principals notícies del dia, siguin de l'àmbit que siguin. El periodista i exdirector de l'Avui Vicent Sanchís introduirà cada dia la tertúlia opinant d'un tema d'actualitat. Sanchís serà l'únic convidat fix a la tertúlia. La resta, l'espectador els anirà descobrint a mesura que avanci la programació.
Entendre el món d una manera pedagògica
Els seguidors de periodista Vicent Partal, editor del diari electrònic Vilaweb, ja segueixen habitualment a la xarxa un espai en el qual Partal, ajudat d'una pissarra electrònica, explica de forma molt didàctica temes d'actualitat. Què està passant a Ucraïna? Què pot fer Putin? Partal analitzarà tres cops a la setmana diferents conflictes, principalment d'ordre mundial, i ens en donarà les claus d'interpretació, com ara ja fa a Vilaweb.
Tots els autors del procés que viu el país
No és una moda del darrer any ni d'aquest Sant Jordi. Fa ja alguns anys que al país hi ha un munt d'escriptors que han escrit i escriuen llibres relacionats amb el procés que es viu a Catalunya, des de la seva vessant història, d'assaig o simplement des de la novel·la o la ficció. El programa convidarà cada dia un autor diferent per parlar no només del seu llibre, sinó de la situació que viu el país.
Tot allò que cal saber d'aquí a l'11 de Setembre
L'Assemblea Nacional de Catalunya ha tingut en l'arrancada d'El Punt Avui Televisió un especial protagonisme, amb un programa diari (Fem Via) i l'emissió de la gigafoto al llarg del període de proves de la televisió. A partir de dimecres, l'ANC ens durà cada dia un convidat al plató a l'espai El país que volem per parlar del procés.
L'espai d'Enderrok per poder estar al dia
De la mà del grup Enderrok, L'illa de Robinson dedicarà el seus darrers minuts a una actuació musical. Cada dia passarà pel programa una formació musical del país que serà entrevistat al plató i, en funció de la durada, hi interpretarà una o dues cançons. Serà una manera també d'estar sempre al dia dels nous treballs que surten al mercat.
Un repàs fet a partir de dues velocitats
L'espai L'illa de Robinson tractarà cada dia temes d'actualitat amb dues entrevistes, col·locades en dues franges horàries en funció de la seva temàtica. A primera hora, Eduard Berraondo i els responsables periodístics del grup entrevistaran personatges sobretot dels àmbits esportius, científics o culturals. L'entrevista d'actualitat política anirà, sovint, col·locada entre nou i deu del vespre.
De quan ens han volgut donar gat per llebre
Quantes ofertes no ens ha fet l'Estat espanyol de les quals hem sortit escaldats? Quantes terceres vies no ens han posat damunt la taula que després han incomplert sense cap mena de problema? Quants intents no hem fet d'entesa? El periodista Andreu Mas repassarà en la seva secció Cat escaldat, aigua tèbia tem tots i cadascun dels casos, sovint relacionats amb l'actualitat política del dia.
Un recull diari del que ens arriba de Madrid
Igor Llongueres, amb l'ajuda del periodista Lluís Martínez, ens oferirà cada dia un repàs a allò que s'ha dit no només a la premsa de Madrid, sinó a les ràdios i televisions de la capital espanyola per adonar-nos que, certament, Espanya ens estima. Les declaracions de la classe política espanyola sobre el procés català i les reaccions que provoquin protagonitzaran també sovint aquest espai diari.