Es roda a Girona el ‘thriller' dramàtic ‘Darrere la porta'
És el primer llarg de Pere Solés i David Gimbernat, que protagonitzen Mercè Pons, Carlos Lasarte i Hans Richter
Una dona viu a la seva presó particular explotada pel seu propi pare, un militar feixista retirat que l'anul·la com a persona. L'arribada al pis d'un llogater jueu, professor d'universitat, li permet recuperar la il·lusió de viure. Un conflicte que enfronta un passat ple d'ombres amb un futur esperançador. Aquest és, a grans trets, l'eix argumental vertebrador de Darrere la porta, un thriller dramàtic que roden aquests dies a Girona Pere Solés i David Gimbernat, un tàndem creatiu fructífer amb una àmplia trajectòria en el camp audiovisual que amb aquest film fan el salt al llargmetratge.
Coproduïda per DDM Visual i la francesa French Kiss, la pel·lícula té com a protagonitzes un reguitzell d'intèrprets de primera fila, encapçalat per Mercè Pons, Carlos Lasarte, Hans Richter, Mingo Ràfols i Miquel Gelabert. Aquests dies el gruix del rodatge té lloc en un pis del carrer Ciutadans on s'inscriu bona part del guió i està previst que la filmació s'allargui fins a finals de la setmana vinent. Un restaurant de Pedret –actualment tancat–, exteriors del Barri Vell i el memorial Walter Benjamin de Portbou són altres espais on l'equip de rodatge –una vintena de tècnics– establirà el seu focus.
Darrere la porta disposa de prou finançament per tirar endavant un projecte que, amb la mirada posada al mercat internacional, té la intenció de concursar en diversos festivals i d'estrenar-se d'aquí a un any als cinemes. Els seus directors expliquen que el fet que la figura de Walter Benjamin, el tema dels jueus així com el del feixisme planin constantment sobre la història els permet pensar que el film pot tenir un recorregut artístic i comercial, i atraure més productors.
DDM Visual, o com tirar endavant projectes
“Anem surant”, confessa Pere Solés, guionista, codirector i coproductor del film, que s'ha autofinançat sense subvencions amb un pressupost ajustadíssim de 45.000 euros. Però la veritat és que, sigui com sigui, la gironina DDM Visual –creada per Solés i David Gimbernat– va tirant endavant projectes que es gesten tenint en compte les limitacions pressupostàries d'aquest tipus de pel·lícules, que es mouen al marge de les grans produccions. “Estem fermament convençuts que és possible crear productes audiovisuals de qualitat amb inversions raonables sense que el producte final se'n ressenti”, expliquen. Mentre paral·lelament estant coent tres altres projectes, quan acabin el rodatge de Darrere la porta es desplaçaran a Amsterdam per presentar en el Film Food Festival el seu documental Intimitats Germans Roca.