cultura

Cançons per la independència

L'Assemblea i ‘Enderrock' presenten el primer recull de quinze cançons amb quinze autors, que es vendrà en exclusiva amb El Punt Avui el 24 i el 25 de maig

Quinze cançons, quinze grups i cantautors participen en el primer CD Cançons per la independència, que editen conjuntament la revista Enderrock i l'Assemblea Nacional Catalana, i que El Punt Avui distribueix en exclusiva els dies 24 i 25 de maig, al preu de 9,95 euros.

Des dels històrics Lluís Llach, Santi Arisa, Grup de Folk, Companyia Elèctrica Dharma i els valencians Al Tall, fins als grups més de moda actualment com ara Cesk Freixas, Txarango i Pepet i Marieta, passant per Brams, Ebri Knight, Mesclat, Projecte Mut i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. També hi participen formacions puntuals com per exemple Ressonadors & Gerard Quintana i Xerramequ Tiquis Miquis amb Núria Lozano i Joan Reig. L'objectiu de l'Assemblea i Enderrock és difondre temes que ens han acompanyat en la Via Catalana i en el camí cap a la independència, amb el lema “Si no ens escolten parlant, els ho direm cantant”.

El CD es podrà adquirir als quioscos el 24 i el 25 de maig, i també per venda directa per encàrrec a partir del 26 als locals d'El Punt Avui a Girona i Barcelona, i als d'El 9 Nou a Vic i Granollers.

Himnes oficiosos d'un país que vol viure en llibertat

La majoria dels quinze temes inclosos a ‘Cançons per la independència' no tenen una dimensió política: són cançons que parlen d'una terra, d'una manera de viure i d'entendre el món, d'un país que vol viure en llibertat. Un bon exemple és el tema que obre el disc, ‘El meu poble', de l'últim disc de Txarango: tot un cant a l'alegria senzilla i sòlida d'un poble en festa major.

Els grans clàssics del disc són ‘Tio Canya', dels valencians Al Tall; ‘Vull ser lliure', del Grup de Folk; ‘La presó del rei de França', de la Dharma, i ‘Més lluny', de Lluís Llach, així com també ‘Què volen aquesta gent?', en la versió dels conscienciats Mesclat, connectats amb Brams i el seu ‘Vull per demà', que acaba així: “Jo vull per demà la meva terra lliure!” En el disc hi són presents gairebé tots els Països Catalans, amb grups illencs com ara Projecte Mut (‘L'hort') i Ressonadors, amb Gerard Quintana (‘Flors de baladre'), i els ebrencs Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (‘Jotes per la defensa de l'Ebre') i Pepet i Marieta, amb l'únic tema inèdit en disc i difós fins ara per internet: ‘Rumba del #SíSí'. ‘Au, jovent', de Santi Arisa, anima a actuar contra els lladres de la “nostra pau i llibertat”, amb una mirada ‘Sàvia i rebel' (Ebri Knight) que ens fa ‘Imparables' (Cesk Freixas) i forts com ‘L'allioli' de Xerramequ & cia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Blaumut i Genna protagonitzaran demà una gran festa gratuïta al Village del Sons del món

roses
crònica

Força de la natura

Música

El ‘Trifàsic’ d’Arnau Tordera i la Cobla Sant Jordi inaugura Amb So de Cobla

Palamós
Maria del Mar Bonet
Cantautora

“Quan sento en vinil algun disc que m’agrada molt, ploro”

Sant Feliu de Guíxols
llibres

Davant l’esplendor de Salvat-Papasseit

Barcelona
Maria Nicolau
Cuinera sense restaurant

"A mi no em crema ni Crist! Jo soc la flama i no tinc por d'encendre-ho tot"

Barcelona
MÚSICA

Una cançó de Figa Flawas, entre les 50 més escoltades d’Spotify

VALLS
ARTS ESCÈNIQUES

Les Nits de Circ debuten demà a Besalú i saltaran dimarts a Roses

besalú
teatre

El Teatre de Blanes presenta una programació amb Pep Plaza, Fermí Fernández i Fernando Tejero

Blanes