Altres

El Fade de la Cellera proposa un ball nocturn de ‘drones'

El Festival d'Art Digital i Electrònica arriba a la 6a edició amb unes 40 propostes gratuïtes per a tots els públics

El Festival d'Art Digital i Electrònica de la Cellera de Ter, el Fade, celebra aquesta setmana la seva sisena edició, que inclou una quarantena de propostes gratuïtes “per a tots els públics i totes les inquietuds”. Tot i que el festival va començar dimarts i ja s'hi han portat a terme diverses activitats, com ara un taller de programació d'un sintetitzador musical per a mòbils i tauletes Android i dues xerrades sobre astrofísica i sobre com es construeix i s'enlaira un globus aerostàtic a més de 30 kilòmetres d'altura, el Fade celebra avui i demà les dues jornades principals. Entre moltes altres coses, demà a la nit es podrà veure a la plaça de la Vila Dròica, una coreografia aèria de drones, a càrrec dels aparells voladors teledirigits de l'Hackademia Drone de Telenoika. Dissabte a la tarda també tindrà lloc una sessió d'introducció al món dels drones, amb mostra de vol inclosa.

Aquest vespre s'ha programat a l'interior de l'església Celobert (21.30 h), un espectacle de Miki Arregui i Ismael Dueñas, amb música en directe i projeccions de cels, núvols i paisatges, que es repetirà durant el dissabte. Després, a l'horta de can Savench, es projectarà un reportatge sobre el Fade realitzat pels nens i nenes del casal d'estiu, i tot seguit Las Lo Las representaran l'espectacle de dansa interactiva Fiat Lux. La nit acabarà al passeig de l'Estació, amb els discjòqueis Adaminho & Mr Fingers.

Dissabte s'han programat activitats tan diverses com ara experiments amb l'aigua, una mostra de robòtica interactiva i didàctica, el Mapping d'il·lustració i ganxet, videojocs inspirats en el Fade i, entre altres propostes, les actuacions musicals de Tiger menja Zebra, Santi Vilanova i Za! A més, durant tot el dia es podrà veure a Ca les Germanes l'exposició central del festival, que aquest any ha estrenat una residència d'artistes oberta al públic, situada a la masia de Can Clos (Fundació IDEA).

LA FRASE

Amb un pressupost immensament menor al de la majoria de festivals, Fade procura mantenir la qualitat
Organització del Fade
(fragment de la presentació de la sisena edició del festival)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia