La pintura trepant centra la Festa de Can Ginebreda
Els artistes i aficionats que participin demà en la concentració anual del bosc de Xicu Cabanyes, que arriba a la 27a edició, elaboraran plantilles de cartró i pintaran amb esprai
Després que en les últimes edicions fossin les escultures de filferro i de paper, el tema d'aquest any de la Festa del Bosc de Can Ginebreda –que se celebra demà, durant tot el dia– és la pintura trepant, una tècnica consistent a pintar figures amb l'ajuda d'una plantilla. L'escultor Xicu Cabanyes, fundador d'aquest popular recinte municipal, preveu que demà s'apleguin al bosc, no només el centenar d'artistes i aficionats que no fallen mai a la cita, sinó també gent que no està gaire avesada a la pintura, ja que el trepant, per la seva simplicitat, és molt assequible. “Fins i tot per a la mainada, que en fan a l'escola i tot”, va remarcar ahir.
Els participants estan citats a les onze del matí. Podran dur el seu propi material, però a Can Ginebreda se'ls oferirà el cartró i el cúter perquè buidin la plantilla, així com pintura en esprai. L'obra la pintaran sobre papers que estaran recolzats en un mur, evocant d'aquesta manera el grafit, que és una de les aplicacions més conegudes del trepant. “Però en realitat és la tècnica més antiga del món”, va assenyalar Cabanyes. L'organitzador de la festa proposa que els que tinguin intenció de fer diverses còpies i vendre-se-les, que facin servir un paper de més qualitat.
Museu del vim
La trobada de demà s'aprofitarà per explicar el projecte del Museu del Vim –que encara està una mica verd, segons va admetre Cabanyes–, un espai per mostrar objectes artístics i artesans elaborats amb aquest material (anomenat també vímet), dels quals Cabanyes i el seu col·laborador Jaume Fàbrega ja han reunit un centenar de peces, part de les quals es poden veure a Can Ginebreda. Completen el programa una exposició de fotografia eròtica, un dinar, diverses actuacions musicals i, com a fi de festa, una tertúlia remullada amb gintònics.