cultura

Terrània fa de Montblanc el referent de la ceràmica

Activitats lúdiques i culturals acompanyen aquest cap de setmana les creacions d'artistes d'arreu d'Europa

És la dotzena edició del festival

Una trentena de creadors de Catalunya, l'Estat espanyol, l'Estat francès i Txèquia seran els protagonistes de Terrània, el festival internacional de ceràmica que es fa a la vila de Montblanc des d'ahir i fins diumenge. Dotze anys de trajectòria d'aquest festival han aconseguit situar-lo com un referent en el món de la ceràmica dins el calendari firal i artesanal, i un atractiu per als aficionats arribats d'arreu.

L'espai de l'antiga església de Sant Francesc serà el punt d'exposició central i l'espai de venda de peces úniques durant els tres dies de Terrània. Enguany també es podrà gaudir del recentment inaugurat Centre Cultural Anselm Turmeda amb un seguit d'activitats paral·leles. A més, a la Sala Sant Miquel es podrà veure l'obra de Xavier Monsalvatje. El treball d'aquest ceramista de Godella (l'Horta del Nord) ha estat present en diversos museus i universitats d'arreu del món, com ara a Itàlia, Croàcia, la Xina o els Estats Units.

El programa d'aquesta edició del festival Terrània s'acompanya de tallers per a infants que durant tot el cap de setmana es faran gratuïtament al claustre del Centre Cultural Anselm Turmeda. Diumenge, la ceramista i participant durant molts anys a Terrània Núria Soley posarà a l'abast de tots aquells que hi estiguin interessats la tècnica del raku. La ceramista Montse Llanas també mostrarà per primera vegada com es treballa el fang mitjançant el torn, i Natàlia Ferré, Lluís Heras i altres ceramistes participants en aquesta edició faran demostracions de com es treballa el fang i les diferents tècniques.

Terrània també surt en aquesta edició al carrer i enguany les principals places i carrers del nucli antic de Montblanc veuran el carro dels gelats calents, una cuita de gelats de ceràmica en petits forns de raku sobre una bicicleta. Aquest dissabte al vespre el grup Stromboli Jazz Band actuarà al claustre del nou Centre Cultural Anselm Turmeda i tots els assistents podran acompanyar el concert amb una degustació de cava elaborat a la comarca de la Conca de Barberà

LA XIFRA

30
ceramistes
de Catalunya, l'Estat espanyol, França i Txèquia prenen part en el festival internacional Terrània.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia