Opinió

aquesta setmana

David castillo. coordinador

Santamaria manga

E
El matrimoni entre realitat i ficció és un dels aspectes màgics del Saló del Manga

Com cada any, sense que recordi quan no hi vaig anar, estic gairebé nerviós per tornar al Saló del Manga, que se celebra còmodament –per raons d'espai– a tocar de la plaça d'Espanya. Malgrat les queixes de les cues –difícil de solucionar–, el Saló ha resultat modèlic perquè aconsegueix la participació dels assistents fins a límits insospitats: és un espectacle veure les línies de metro, les del tres i els autobusos amb els nois que van disfressats dels seus herois de ficció. Aquest matrimoni entre realitat i ficció és un dels aspectes màgics del Saló, sense obviar els resultats econòmics que té per a la indústria i per a la ciutat en general. Es mouen diners, potser dins la microeconomia, però tot està dirigit cap a la felicitat dels seguidors.

No sé si m'agrada el manga o no, però no me'n perdo ni un, de Saló. Sóc devot de la cultura japonesa, dels seus novel·listes i poetes i, fins i tot, dels seus músics, però aquesta trobada anual té un component de sorpresa addicional, que és la gràcia amb què està construïda, una gran moguda però pensada artesanalment. I la iniciativa es deu a Ficòmic, empresa liderada per Carles Santamaria, que és el personatge, de tots els periodistes que he conegut, que sap combinar amb millor resultat intel·ligència i projecció pública. Ja fa 20 anys del Saló del Manga i durant aquestes dues dècades, Santamaria ha lluitat contra les adversitats deixant-hi la pell literalment. La seva tenacitat és una qualitat admirable, que ha dut a terme durant anys aconseguint unes trobades modèliques, en aquest cas tan popular que pot col·lapsar la zona de la ciutat on es convoquen. Ara en diuen emprenedors; li podríem col·locar un adjectiu més col·loquial, però no cal perquè l'èxit és a la vista: només cal situar-se en qualsevol cantonada de la plaça d'Espanya i mirar els nois a la cara. Els nostres companys Jaume Vidal i Xavier Roca us posaran al dia del Saló d'enguany. No us el perdeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia