cultura

Xavi Sarrià rebrà el premi País d'El Tempir

El músic, escriptor i fundador del grup Obrint Pas, guardonat per la seua “constant i incansable” defensa de la llengua i cultura del país

L'Associació Cívica per a la Normalització del Valencià a Elx, El Tempir, ha decidit concedir el premi País a l'escriptor i músic fundador del grup Obrint Pas, Xavi Sarrià. El president de l'associació, Josep-Enric Escribano, argumenta que Sarrià és mereixedor del guardó per “la seua constant i incansable defensa de la llengua i la cultura del país”, no només com a músic amb Obrint Pas, sinó també, “pel seu compromís personal i les diferents publicacions i, és clar, pel que ha significat Obrint Pas per al País Valencià”.

Xavi Sarrià, nascut a Barcelona, es va traslladar a València de ben jove i ha sigut el fundador del grup que ha assolit els majors èxits en el panorama musical en valencià dels darrers anys. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, ha col·laborat en diferents programes musicals i és autor de quatre llibres amb una constant sempre tant en la seua música com en les publicacions: el compromís social i nacional.

El premi d'El Tempir li arriba després que el grup decidira deixar els escenaris l'any passat i d'una llarga gira de comiat que va culminar amb tres multitudinaris concerts al Teatre Principal de València.

Els premis d'El tempir volen reconéixer la trajectòria cívica d'aquelles persones, entitats o empreses que s'han distingit pel treball diari a favor de la llengua i la cultura valencianes en tres àmbits geogràfics: País, Migjorn i Elx. Aquests premis, que constitueixen una proposta en positiu de la valoració de la tasca dels guardonats, tracten de cohesionar la personalitat lingüística i cultural del sud valencià i alhora contribueixen a equilibrar i consolidar la identitat valenciana de la resta de les nostres terres”.

Els premiats rebran una escultura dissenyada i realitzada per l'artista il·licità Antoni Pons, que tracta de conjuminar el recorregut sinuós del riu Vinalopó al seu pas per l'extrem meridional del país i la forma d'un dels gallons que configuren l'aparell de la Magrana dins la representació de la Festa o Misteri d'Elx.

L'acte que serà conduït enguany per Josep Escolano i Dèlia Amorós, comptarà amb l'actuació del grup musical Arthur Caravan i se celebrarà el dissabte 15 de novembre.

El mantenidor del sopar posterior als Premis El Tempir serà l'escriptor i periodista algemesinenc Francesc Viadel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia