cultura

La Mirona reuneix 20 anys després Peces in the River

L'històric grup gironí de rock dur actuarà aquesta nit a la sala saltenca dins del cicle ‘Operació tornada'

La banda va funcionar entre el 1990 i el 1994

El cicle de concerts Operació tornada, que reuneix per una nit a la Mirona grups ja desapareguts, tindrà avui com a protagonista Peces in the River (22.30 h, 6 i 8 euros), memorable banda de rock dur que va funcionar entre els anys 1990 i 1994 i va deixar molt bon record entre els seus seguidors. Peces in the River són els germans Ismael (guitarra i veus) i Rubén Berengena (bateria), Arturo Rodríguez Tuti (veu i guitarra) i Joaquim Planas Musta (baix). Segurament perquè va començar amb només 14 anys, a Ismael li deien Petit, i en Rubén va ser batejat com Very. Els dos germans Berengena són els que més han continuat vinculats al món de la música: actualment formen part d'Elisma, un projecte impulsat pel guitarrista que acaba de publicar el seu segon disc, però també treballen junts en grups de versions com ara The Seventies i The Bazaga's. Ismael també va el replicant d'Angus Young a la Bon Scott Band, i Rubén té el seu propi trio de jazz i és component de Bourbon. Arturo toca amb el grup maresmenc Nos ha Pillao el Toro i en Quim no ha tingut projectes musicals posteriors. Diferents trajectòries, però un sol punt de partida: Peces in the River va ser el primer grup “seriós” de tots quatre.

Amb un estil molt personal, entre el hard rock, el punk i el heavy, Peces in the River van fer “centenars de concerts, sobretot a les comarques gironines, però també a Barcelona i el País Basc”, d'on és originari en Tuti. El repertori del grup combinava temes propis i versions, sobretot en castellà, però també en català i basc. La seva única maqueta, Los lunes llueve (1991), incloïa temes com ara La virgen de Guadalupe, Nueve meses (de tu vida), Assassins d'animALF i Un hombre llamado Juan, dedicada –per dir-ho així– al papa Joan Pau II. La maqueta està disponible a Youtube .

El grup recorda especialment el seu concert a la barraques de Girona, el 1992, “amb la Copa pleníssima”. Des del 1994 només han tocat una altra vegada en públic: va ser el 14 de febrer del 2007, també a la Mirona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.