Els francesos Azzango debuten avui a Girona amb un còctel de jazz, acordió i essència de tango

Serà un dels quatre concerts de la jornada inaugural del IX Festival de Jazz

Azzango, un nom que diu bastant sobre els ingredients de la seva fórmula sonora, va néixer fa dos anys i mig, quan el pianista Alix Arrigoni va contactar amb l'acordionista Dimitri Saussard per «mesclar les veus i sonoritats del piano i l'acordió, respectant la particularitat de cada instrument». Després va arribar la secció rítmica: el bateria Sébastien Necca i el baixista català Josep Manresa, originari d'Arenys de Mar. El grup combina en el seu repertori estàndards de jazz, amb composicions de Galliano i Piazzolla i alguns temes propis, que van acumulant per gravar el seu primer disc l'any vinent. Azzango té la base d'operacions a Chambéry, als Alps francesos, i el d'avui serà el seu primer concert a Catalunya, però no l'últim: aquesta tardor actuaran a Terrassa, Sant Vicenç dels Horts i Arenys de Mar. «Per la proximitat que hi ha entre el Principat i la Catalunya del Nord, la veritat és que hi ha molt poc intercanvi de grups en directe entre tots dos costats de la frontera. En canvi, les relacions són més fluïdes pel que fa als estudis i el conservatori de Perpinyà rep molts músics del Principat», diu Manresa, encarregat d'establir contactes amb el seu país d'origen.

Girona Jazz Project, a l'Auditori

La primera jornada del Girona Jazz Project es completarà, aquesta tarda, amb dues actuacions gratuïtes a la Rambla: a les sis de la tarda hi actuarà Soniketeké, un dels dos grups guanyadors de la primera edició del concurs musical Jazz Fringe, format per Lluís González (piano), Gavin Buckley (guitarra flamenca), Marc Bódalo (bateria) i Josep Colls (baix), amb una proposta que barreja flamenc i jazz. Tot seguit, a tres quarts de set de la tarda, pujaran a l'escenari els quatre membres de Pybus Groove Quartet: Dave Pybus (saxos), Toni Saigi Chupi (teclats), Jules Bikoko (baix) i Caspar St. Charles (bateria). Aquest vespre també tindrà lloc a l'auditori Viader de la Casa de Cultura (20 h, 5 euros) la presentació del disc Draco, del mallorquí Agustí Fernández (piano) i l'alemany Jo Krause (bateria). Demà, a les set de la tarda, la big band Girona Jazz Project estrenarà a la sala de cambra de l'Auditori de Girona (19 h, 10 euros) el seu nou projecte, sota la direcció del compositor Carles Margarit (Sant Just Desvern, 1970), en una producció pròpia del Festival de Jazz de Girona. Margarit ha treballat amb diverses formacions, com ara la Big Band del Taller de Músics, i també amb el seu propi grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.