cultura

El jurat del concurs d'El Canal es retira perquè considera insuficient el pressupost

El comitè d'experts format per Lluís Pasqual (Teatre Lliure), Xavier Albertí (TNC) i Domènec Reixach (Teatre de l'Arxipel), que havia d'avaluar les sis candidatures presentades a la direcció del Centre d'Arts Escèniques de Salt/Girona El Canal, s'ha negat a fer-ho perquè considera que el pressupost previst per al centre, 320.000 euros anuals, és insuficient per oferir una programació de qualitat. Des del consorci que gestiona El Canal, format pels ajuntaments de Salt i Girona i la Diputació, s'ha recorregut al Departament de Cultura de la Generalitat perquè els ajudi a triar tres nous experts que valorin les candidatures. Si aquesta sortida no prospera, caldria tornar a redactar les bases del concurs i convocar-lo de nou.

Dos anys després que Salvador Sunyer deixés la direcció d'El Canal, semblava que aquest mes el centre tornaria a tenir director artístic, però a la primera reunió de valoració de les candidatures, celebrada el 4 de març, els experts van decidir retirar-se perquè van considerar que els 320.000 euros aportats anualment per la Diputació i els dos ajuntaments –encara no se sap quina serà la partida de la Generalitat, que hi va arribar a posar 300.000 euros a l'any– són una xifra del tot insuficient per reactivar la programació d'El Canal. D'aquest pressupost han de sortir alguns sous, com ara els 67.500 euros que pertoquen al director artístic, i altres despeses de manteniment de l'equipament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.