cultura

Corda per als sentits

Cris Juanico es retroba amb el repertori propi a ‘F(a)usta', un disc amb violins, viola i violoncel que avui presentarà a Girona, convidat pel Festival Strenes

“Massa sovint oblidem com d'importants són, també, la reflexió i la contemplació”

Després dels concerts de retorn de Ja t'ho Diré i un disc de nadales, Cris Juanico es retroba amb el repertori propi a F(a)usta (RGB Suports), un disc executat amb violins, viola, violoncel, contrabaix i guitarra en el qual el menorquí juga la carta de la calidesa. “Tot i que hi hagi fet algun projecte puntual, la de les cordes no és una sonoritat que estigui massa en el meu registre, però em volia arriscar”, afirma Juanico, que va encarregar a Miquel Àngel Aguiló (responsable, entre d'altres aventures, del Coser i cantar d'Antònia Font) la tasca d'arranjar les cançons. “És barroc però alhora contemporani, en el sentit que juga molt amb la instrumentació. Els instruments de corda em permeten cantar de forma més còmoda i expressiva.”

Les cançons de F(a)usta juguen amb els sentits (“és el que més em diu mon pare de la música que faig!”) i contenen vocabulari típicament Juanico: vent, cel, terra, ones, lluna, sol, mar, sal, illa, camps segats i “carrers de Ciutadella que neden buits”. “És el que visc i el que veig”, somriu. “T'asseguro que vaig en metro, però no m'inspira gens.” “Fer conviure progrés i natura és una cosa, a més, que no acabem de tenir clara”, hi afegeix. “Hi ha interessos, sempre econòmics, que trenquen l'equilibri i sovint oblidem que el pa per avui potser és fam per demà. Moltes coses, si no les fem des d'un punt de vista de consumidors, sembla que no tinguin sentit. I oblidem com d'importants són també la reflexió i la contemplació.”

Juanico presentarà F(a)usta avui al Teatre Municipal de Girona, dins del Festival Strenes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia