cultura

La Diputació i la Generalitat donen 480.000 euros a museus

Els ajuts es destinen a vint-i-dos equipaments gironins, que rebran entre 3.000 i 35.000 euros

La Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya destinen 480.000 euros a fomentar els projectes culturals en els museus de les comarques gironines. De la totalitat de l'ajut, 420.000 euros es destinen directament als museus i la resta, 60.000 euros, són per a projectes de cooperació intermuseístics. Aquesta aportació és fruit d'un conveni entre la Diputació i la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu promoure el patrimoni arquitectònic i museístic gironí i donar suport a la Xarxa Territorial de Museus Locals de Girona.

Els ajuts, segons detalla l'informe difós per la Diputació, arribaran a 22 museus gironins, que rebran entre poc més de 26.000 euros els que més (els museus de la Garrotxa, d'Olot, de la Pesca, de Palamós, i Mediterrània, de Torroella de Montgrí) i 1.233 euros el que menys (Museu Municipal Josep Aragay, de Breda).

Com a criteri per a la distribució econòmica s'ha valorat principalment que els museus duguin a terme una sèrie d'actuacions, que van des d'accions per atraure públic, per acostar el museu a la societat, fins a la documentació, recerca i investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.