cultura

Cada any, més

Els premis literaris Ciutat de Tarragona han registrat un rècord de participació: 440 originals presentats

El valencià Salvador Company va guanyar el Pin i Soler de novel·la amb ‘Sense fi'

Els premis literaris Ciutat de Tarragona, lliurats ahir al vespre al Teatre Metropol, han registrat un rècord de participació. En total s'han presentat 440 originals repartits entre les tres categories: 116 al Pin i Soler de novel·la; 305 al Tinet de narrativa breu; i 19 al premi de traducció Vidal Alcover.

La 25a edició del Premi de Novel·la Pin i Soler, dotat amb 21.000 euros i que serà publicat per Angle, va ser per al narrador i traductor Salvador Company (València, 1970), que proposa amb, Sense fi, una història àgil i alhora sarcàstica, plena de sorpreses i ambientada al País Valencià.

El 18è Premi de Narrativa Curta per Internet Tinet, dotat amb 1.000 euros i que serà publicat (amb altres obres presentades) per Cossetània, se'l va endur Nela Miralles, de Vilassar de Dalt, amb el conte Els noms de les vaques, una història que parla de la pèrdua de la candidesa d'una nena que creix i veu com les persones que estima s'apaguen, moren, són derrotades.

Finalment, el 15è Premi Vidal Alcover de Traducció, dotat amb 12.000 euros i que serà publicat per Edicions de 1984, va ser concedit al traductor Gabriel de la S.T. Sampol (Palma, 1967) amb una de les grans obres de la literatura portuguesa com és Peregrinação, de Fernão Mendes Pinto, escrita el 1614. Una obra clàssica de referència que resulta plenament vigent des del punt de vista literari i documental. Sampol és un reconegut traductor, poeta i crític literari que té un destacat treball en la traducció del francès, l'alemany i el portuguès, amb una avalada i brillant trajectòria en aquest àmbit.

 Els premis literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i tenen la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joiera Blázquez i les editorials Cossetània, Edicions de 1984 i Angle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia