cultura

El Maresme es rendeix als romans lluint l'antiga Ilturo

La fira iberoromana de Cabrera de Mar es converteix en el nucli central del Festival Laietània, que reuneix fins a set municipis en la cinquena edició

Es faran visites i activitats fins al 21 de juny

Els carrers de Cabrera de Mar es traslladaran divendres als de l'antiga Ilturo, on durant més de vint segles van conviure ibers i romans. S'hi podran veure legionaris i mercats d'artesans, i participar en els sopars espectacle i visites teatralitzades als jaciments. El municipi maresmenc és dels que més restes arqueològiques amaguen al subsòl, i organitza des de fa divuit anys la fira iberoromana, que atreu multitud de visitants. Una àmplia oferta que sobresurt dins del Festival Laietània, que fins al 21 de juny convida set municipis més a mostrar el seu llegat de l'època romana.

Des de l'organització, Gonzalo Berger assegura que l'objectiu del festival, que ja arriba a la cinquena edició, és “valorar el patrimoni entre la població local, i també fomentar el turisme cultural”. Manté que en les darreres edicions s'ha anat incrementant el nombre de visitants que provenen de fora de Catalunya interessats per conèixer els jaciments. Les visites teatralitzades permeten conèixer la domus de can Benet, les termes i el forn d'àmfores de ca l'Arnau, i el jaciment de can Modolell. Descobrir com treballen els arqueòlegs al laboratori, veure lluitar els gladiadors i esmorzar amb historiadors experts són d'altres propostes que es tancaran diumenge amb la recreació d'un campament romà i la gran bacanal, on es pot anar disfressat perquè l'àpat surti més econòmic.

El Festival Laietània continuarà fins al 21 de juny amb les activitats per mostrar el patrimoni de Mataró, Badalona, Premià de Dalt, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Argentona i la darrera incorporació d'Arenys de Mar, que donarà a conèixer a través d'una exposició el poblat iber de la Torre dels Encantats.

LA FRASE

L'objectiu és que la població valori el patrimoni i, alhora, fomentar el turisme cultural
Gonzalo Berger
tanit didàctica i difusió cultural

Un sopar per conspirar contra el Cèsar

Ser un dels convidats al banquet romà i viure en primera persona com va anar la conspiració contra el màxim responsable de l'antiga Roma. Aquest és un dels actes més sorprenents organitzats en la fira de Cabrera que permetrà també als comensals conèixer tots els detalls de la gastronomia de l'època. Per assistir-hi, però, cal reservar seient per la capacitat limitada del restaurant Santa Marta. Altres receptes romanes es cuinaran durant tot el cap de setmana als restaurants del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia