cultura

Homenatge a Max Varés al Port de la Selva

S'inclourà en el Tramuntanart, una mostra d'art que es farà del 7 al 14 de juny

L'Ajuntament del Port de la Selva instal·larà aquest diumenge una escultura de l'artista Max Varés (1945-2015). Una obra que representa la vida sota el mar i que l'artista gironí havia regalat al municipi ara fa un any. La inauguració s'aprofita per retre homenatge a Varés, una de les figures més rellevants de l'escultura local. Varés ja havia exposat treballs al municipi empordanès, però aquesta vegada la seva obra s'hi exhibirà de forma estable. Una dada important i que no és de menystenir és que la creació de Varés serà la primera escultura permanent de la vila.

Art i tramuntana

L'homenatge a Varés s'inclou en el marc del Tramuntanart, una mostra d'art contemporani al voltant del mític i inspirador vent. Carles Bros, pintor i ideòleg de la mostra, sosté, sobre l'homenatge a Varés, que “la idea és que es vagi creant un museu a l'aire lliure”.

A part de l'acte commemoratiu, el Tramuntanart, que arriba a la sisena edició, inclourà l'exposició d'obres de 88 artistes, que es podran visitar del 7 al 14 de juny, en un espai comprès entre el Port del Reig i el passeig del Mar.

Diumenge a les onze del matí, Francesc Mauri, reconegut meteoròleg, i Josep Maria Dacosta, biòleg i naturalista figuerenc, faran una xerrada a la sala de ball sobre els efectes de la tramuntana. A dos quarts d'una s'inaugurarà l'escultura de Max Varés, una creació de ferro sobre mar i la vida dins seu, i es farà un homenatge a l'artista. A partir de la una, començarà el recorregut per la mostra artística amb performances i acompanyament de saxo. La culminació de la jornada la durà a terme Magdalena Kudzinowska amb una actuació a la platja de dansa contemporània, que tindrà lloc a dos quarts de dues.

“No és una fira, és una trobada d'artistes al Port de la Selva, pel bé del poble i de l'Empordà”, diu el director de la mostra, Carles Bros, i creador del mural marítim més gran del món, situat al dic de Llançà. Per als amants del raïm, es presentarà el Tramuntanart, un vi de la cooperativa de Garriguella, que estarà etiquetat amb un disseny elaborat pel mateix Joan Bros. L'Ajuntament i l'Associació de Restauració i Comerç han col·laborat en l'organització de la mostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia