Art

Art & Co

PILAR PARCERISAS

Artistes minerals

Creativitat compartida

És l'experiència de 25 anys del arquitectes RCR (Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta), que es presenta al Palau Robert en un itinerari que situa cada obra en el seu context, i a l'Arts Santa Mònica, on els dibuixos expressen l'essencial dels seus moviments. Malgrat que per apreciar l'arquitectura es requereix la vivència de l'espai i les exposicions d'arquitectura sempre ens parlen en plànols, maquetes, dibuixos i fotografies que volen imposar una forma, aquí se'ns planteja com a filosofia d'una manera de viure la contemporaneïtat.

Desmaterialització

Una cortina de llum que recorda el concepte de transparència que impregna la vida avui emmarca les seves propostes en un espai d'intermediació entre l'home i el paisatge, en el despullament d'un procés de desmaterialització, sense deixar d'usar la matèria. Alguns recordaran els pavellons de Les Cols, altres la gredera del volcà Montsacopa o el pavelló d'accés a la Fageda d'en Jordà. Olot és el seu lloc d'origen però també el lloc de retorn, després de passar un temps a Barcelona. El retorn, amb despatx als antics espais de la foneria Barberí, els ha recuperat de l'aura del paisatge i a fer d'aquest antic espai on es van fondre les aurigues de Gargallo destinades a l'estadi de Montjuïc, un centre de pensament, paisatge i arquitectura, en què el ferro és el material dominant, fins i tot en el mobiliari. El procés de desmaterialització i arquitectura oberta compta la idea de pavelló com a espai d'ambigüitat, provisionalitat i canvi.

Parc i paisatge

Potser ningú com ells al nostre país ha aprofundit en el maridatge de parc i paisatge, que exhibeix pel seu natural l'entorn olotí. En aquesta línia d'arquitectura mineralitzada, feta de boires i clarianes, no exempta a vegades de malenconia, sorprèn el treball dels parcs, la vegetació proposada, el monocrom d'un ampli camí de roses vermelles. “Materialitzar un somni, amb trobades, discussions, reflexions, silenci, jardí, història i [...] olorar i respirar”, per crear i compartir. Així veu l'arquitectura RCR.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia