cultura

Solsona inaugura la nova biblioteca Carles Morató

L'equipament té una superfície superior als 1.600 metres quadrats i capacitat per a 30.000 documents

L'edifici obrirà les seves portes aquest dilluns tot i que començarà a funcionar a ple rendiment al setembre

Solsona ha inaugurat aquest dissabte, després de 5 anys i mig de l'inici de les obres, la nova i esperada biblioteca Carles Morató, ubicada en ple centre històric de la ciutat i que ha suposat una inversió de tres milions d'euros.

El projecte, una de les obres estrella del Pla de Barris solsoní, ha patit diversos endarreriments per motius econòmics però també arquitectònics, ja que van aparèixer uns arcs gòtics medievals que finalment s'han integrat a l'edifici. La inauguració de la biblioteca l'ha presidida el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i és l'última que s'estrena aquesta legislatura. L'edifici s'ha omplert de persones de totes les edats que volien comprovar de primera mà el resultat dels treballs.

L'equipament, el qual funciona amb energia geotèrmica, té una superfície de més de 1.600 metres quadrats i una capacitat total superior a 30.000 documents en diversos suports.

La nova biblioteca, que porta el nom de l'escultor Carles Morató i Brugaroles, un dels màxims exponents del barroc català, obrirà les seves portes aquest dilluns tot i que no començarà a funcionar a ple rendiment fins aquest setembre.

L'alcalde de Solsona en funcions, David Rodríguez, ha destacat que per fi s'ha resolt el dèficit que Solsona tenia en aquest àmbit. “Feia anys que la ciutat reclamava una biblioteca com déu mana, amb tots els condicionants del segle XXI, i ara estem molt satisfets de poder-la inaugurar”.

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha insistit a posar en valor les biblioteques com a nucli de la vida cultural del país però també pel paper de reforç de la cohesió social dels barris on es troben.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.