cultura

Palafolls posa l'art gratuït a peu de carrer

El festival de dissabte vol fer visibles els muntatges més emergents

L'experiència de Palafolls l'any passat en la proposta artística multidisciplinària Indund'art de Girona va deixar empremta. Un senyal prou profund perquè des de l'àrea de Cultura del municipi maresmenc es dissenyés un programa propi orientat també a posar a disposició de la ciutadania els muntatges de teatre, música i dansa gestats per les noves promeses del sector. Així, aquest dissabte, sota el paraigua de FiSures, vuit espectacles formen part d'un cartell innovador que busca la complicitat d'un espectador a qui només es demana curiositat. El festival s'ha concebut com una cercavila de propostes pels diferents espais, interiors i exteriors, del poble on es podran veure, per exemple, l'espectacle familiar dirigit per Toni Albà El carreró de les bruixes, a càrrec de Poca Cosa Teatre; l'espectacular dansa vertical a l'edifici del MiD protagonitzada per Sacude; la combinació de titelles i ombres xineses de l'obra Somnis d'Àfrica, de la companyia Cap de Pardals, i l'espectacle experimental Invasió larvària, en què uns estranys personatges reclamen a l'espectador que s'impliqui en el muntatge i que s'hi emmiralli.

La participació d'entitats locals com ara els Diablefolls, la Colla Gegantera i la Banda de Palafolls demostra l'objectiu prioritari de convertir el festival en un espai de trobada on convisquin el major nombre de disciplines artístiques a l'abast del públic majoritari. “La gent podrà seguir tot passejant els diferents escenaris o decidir-se per un o un altre”, constata l'artífex del festival, el coordinador de Cultura, Antonio Selvaggi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia