Elaboració pública de ratafia a l'Herbesalú
La fira de la ratafia de Besalú (el 29 de novembre) va viure ahir el pròleg amb l'Herbesalú. Com és tradició, la vencedora del concurs de ratafia de l'any anterior –en aquest cas, Lluïsa Auguet– va fer una elaboració pública de la beguda amb què va ser premiada el 2014.
L'elaboració d'Auguet, que ha estat la pendonista de la processó dels Dolors d'aquest any, permetrà produir uns 300 litres de la beguda i envasar-ne unes 500 ampolles, amb la col·laboració de Ratafia Russet, d'Olot. Aquesta partida es posarà a la venda en la fira del novembre.
A banda de la feina d'Auguet, ahir a la plaça de la Llibertat de Besalú, hi va haver exposició d'herbes aromàtiques, degustació del te Grebia, amb la col·lecció de Radia El Hasnaoui, i havaneres a càrrec d'Els Cantaires de l'Estany. No hi va faltar el rom cremat.