cultura

Vuit experts recrearan la Via Scipionis durant dues setmanes

Un grup de vuit experts recrearà, des de dilluns fins al dia 17, la denominada Via Scipionis, un trajecte a peu des de l'Aldea que acabarà a Cartagena per recrear l'itinerari militar dut a terme l'any 209 abans de Crist. És tracta d'una proposta arqueològica experimental que pretén assolir diversos objectius.

El primer és la recuperació d'aquesta part del patrimoni mediterrani a través d'una iniciativa de recerca que té el suport d'importants entitats com ara la Universitat Autònoma de Madrid. L'altre objectiu és donar un impuls turístic al territori gràcies a la reivindicació de l'atractiu històric dels diferents pobles pels quals passarà el grup de recreadors.

Aniran vestits amb la roba típica dels romans i prendran aliments i beguda de l'època. Els resultats de l'experiment seran presentats tant en una tesi doctoral sobre logística militar romana com en el congrés d'arqueologia experimental que se celebrarà a Tortosa.

La iniciativa es va presentar ahir al Museu Terres de l'Ebre d'Amposta i hi van participar diversos representants polítics i els promotors de la iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia