cultura

Rosendo i la Plateria diran adéu per Fires

Els Molotov Jukebox de Natalia Tena, La Pegatina, Els Catarres, Tiga i Ninyin's Mind Band seran a la Copa

Dos històrics de la música amb quatre dècades de trajectòria en àmbits ben diferents, l'Orquestra Plateria i el guitarrista i cantant madrileny Rosendo, oferiran en les Fires de Girona dos dels seus últims concerts, en la recta final de les seves respectives gires de comiat. La Plateria obrirà el 24 d'octubre la programació de l'envelat –on l'Orquestra Maribel posarà música al tercer sopar popular– i Rosendo actuarà el 28 d'octubre a la Copa, dins la gira Mentira me parece, compartint escenari en un potent programa doble amb la Ninyin's Mind Band, el grup de tribut als germans Joan Ninyín i Pau Cardona. Rosendo ja havia actuat una vegada a les Fires de Girona, el 28 d'octubre del 1989, en aquell cas a les Casernes. I, com va recordar ahir l'alcalde, Carles Puigdemont, ja havia tocat a Girona abans, com a membre de Leño, quan va fer de teloner de Miguel Ríos a l'estadi del Girona, el 2 d'agost del 1983.

Puigdemont va presentar ahir la programació musical de les Fires de Sant Narcís, que inclourà 60 concerts en 7 escenaris diferents, alguns de nous com ara la plaça Calvet i Rubalcaba, la del mercat del Lleó, on la revista Enderrock ha programat 10 grups els dies 24 i 25 d'octubre. Una altra novetat és el concert de presentació de la programació de Fires, que oferiran Els Amics de les Arts el 25 de setembre al Teatre Municipal de Girona, del qual ahir ja s'havien venut el 96% de les localitats.

La tinenta d'alcalde Marta Madrenas va afirmar que aquesta programació és “tan o més potent” que la que, l'any passat, va aconseguir per a les Fires de Girona el premi ARC a la millor programació de festa major. Per la Copa també passaran primeres figures del circuit festiu com ara La Pegatina i Els Catarres, i la nit del 30 d'octubre el Concert ciutat de festivals serà protagonitzat pel grup londinenc Molotov Jukebox, amb la cantant i acordionista –i actriu de Joc de trons– Natalia Tena i la banda barcelonina de soul The Excitements.

L'escola de producció musical Eumes ha preparat per al dia de Sant Narcís una intensa jornada de música electrònica, que començarà al migdia a la Copeta amb tallers de DJ per a la mainada, continuarà al vespre a la plaça de Sant Feliu amb Dosem, UNER i Cristian Varela, i acabarà a la Copa amb dos cèlebres discjòqueis internacionals: el canadenc Tiga i l'eslovè UMEK.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia