Paco Pérez, del Miramar, rep la medalla de la pesca
Els responsables de World Wide Fund for Nature (WWF) també són guardonats a la XXVII edició de la Pesca Catalana
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, va presidir, ahir, a Roses, l'acte de lliurament de la XXVII edició dels guardons de la pesca catalana, que atorga anualment el Departament. En l'edició d'aquest 2015, han estat reconeguts amb la medalla de la pesca catalana Sergi Tudela i Susana Sainz-Trapaga, responsables de pesca del programa de la Mediterrània de la World Wide Fund for Nature (WWF). La seva participació en les reunions i fòrums internacionals i nacionals ha permès que el seu ampli coneixement hagi contribuït a defensar les especificitats de les pesqueres del Mediterrani. El seu compromís en aquesta causa ha possibilitat l'entesa entre els diferents sectors involucrats en l'activitat pesquera.
També ha estat reconegut amb la medalla de la pesca catalana Paco Pérez Sánchez, cuiner del restaurant Miramar, de Llançà. Pérez és un exponent de la cuina d'avantguarda del segle XXI. Des de l'any 2004 regenta el restaurant Miramar, que ja té dues estrelles Michelin. Tot i haver arribat al més alt nivell de l'alta cuina, mai no ha abandonat la tradició de la gastronomia mediterrània i el gust d'utilitzar els productes del seu entorn marí.
Finalment, ha estat guardonat amb la medalla de la pesca catalana José Cervilla Blanco, pescador d'encerclament de la confraria de pescadors de Barcelona. Cervilla ha destacat per establir i mantenir bones relacions entre tots els confrares de Barcelona i amb la resta de confraries i federacions de confraries de pescadors.
Pel que fa a la placa de la pesca catalana, ha estat reconeguda la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l'Ebre (Fepromodel).