cultura

El calendari dels Maduixots

Aixecant el territori

Els Castellers de l'Alt Maresme editen un calendari per Nadal amb imatges emblemàtiques de cadascun dels municipis d'on són els diferents integrants

Els Maduixots, amb només dos anys de vida, es posen el repte d'acabar la temporada fent les cinc estructures de set pisos que els falten per esdevenir una colla de set de ple dret

La majoria d'imatgesdels pilars les han pres amb un dron, que permet captar perspectives complicades

Els Castellers de l'Alt Maresme van presentar ahir el calendari que han editat per Nadal i que recull imatges dels indrets més emblemàtics de cadascun dels set municipis –sis de l'Alt Maresme i un de la Selva– d'on provenen els seus integrants i que donen singularitat a la formació. Els Maduixots, coneguts així popularment pel color de la seva samarreta, són una de les poques que hi ha que es nodreix de gent de més d'una població i, sempre que poden, fan bandera de la seva comarcalitat. La publicació que ahir es va donar a conèixer al públic, malgrat que la iniciativa no s'ha pogut mantenir en secret i ja fa dies que se n'han fet tastets a través de les xarxes socials, mostra pilars fets en llocs de difícil accés com ara el campanar de l'església de Pineda i la Pilona de Malgrat de Mar; d'altres, aixecats en indrets de postal com el far de Calella i el castell de Palafolls, i d'altres que són veritables icones de cada poble, com la Masia de Can Ratés de Santa Susanna, el pont de Ferro de Tordera i sa Palomera de Blanes. “La resta del calendari l'hem omplert amb fotografies, algunes cedides per fotògrafs de la zona, dels castells mes importants que hem assolit fins ara, com ara el 4d7, el 3d7 i el 9d6, dels grallers i timbalers i de la pinya”, explica el cap de colla, Marc Ruiz.

De moment se n'ha fet una primera tirada de 150 exemplars però estan convençuts que faran curt. Al preu de 10 euros cadascun, es podran adquirir a través del web, a algunes botigues i durant les jornades. La majoria d'imatges dels pilars han estat preses amb un dron que permet captar perspectives impossibles sense aquest sistema i Ruiz destaca que les estructures, sempre que s'ha pogut, s'han fet amb castellers veïns de la població on es feia la fotografia. “Per reforçar encara més aquest sentiment de pertinença”, diu. Ruiz avança que la colla és una de les que tanca més tard la temporada castellera, coincidint gairebé dia per dia amb la data en què es van constituir com a formació. El punt i final el posaran a la plaça de l'Ajuntament de Calella el dia 29 de novembre. Fins llavors encara els queden tres jornades més, entre les quals la de Mataró i els seus padrins, els Capgrossos, que han de servir per assolir un altre objectiu: esdevenir, de ple dret, colla de set. “És un objectiu molt ambiciós amb la nostra trajectòria de només dos anys, i més, si tenim en compte que segons la normativa de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya tenim un marge de fins a 3 anys per descarregar 12 castells de set pisos”, comenta. Als Maduixots els en queden només 5 per assolir-ho. “Sempre mirem cap amunt”, constata el cap de colla.

Fetes en dos dies
La idea de fer un calendari amb pilars a cada municipi ja cuejava de l'any passat, però no va ser possible. Les imatges que il·lustren el document van ser fetes en sessions maratonianes durant dos dies, els únics que la colla no tenia actuació i que van aprofitar per enllestir la feina. En queda constància en un vídeo que també es va veure ahir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia