la crònica

So de temps moderns

Algun dia s'haurà d'analitzar fins a quin punt Pascal Comelade ha influït en CaboSanRoque, l'Orchestra Fireluche i Don Simón y Telefunken, tres formacions catalanes que durant l'última dècada han donat a conèixer les seves propostes d'experimentació musical a partir d'instruments poc convencionals, sovint autoconstruïts a partir del reciclatge d'objectes diversos.

CaboSanRoque va enregistrar el primer disc, que duu el mateix nom del grup, al començament de l'estiu del 2003 a la rectoria de Saldet, un petit nucli de l'Alt Empordà pròxim a Ventalló. Escoltant-lo es nota que la banda comparteix amb Comelade una certa sensibilitat per la música de gust popular.

Diumenge, al Teatre de Salt, CaboSanRoque va presentar Torn de nit, un concert que el conjunt defineix com una serenata per a orquestra mecànica. Sense perdre de vista el seu interès per la música popular, CaboSanRoque explora en aquest espectacle unes sonoritats que hi tenen poc a veure.

Atret pel repte de construir una insòlita orquestra mecànica completa (amb seccions de vents, cordes i percusssions), CaboSanRoque ha reaprofitat una gran part del material procedent del desmuntatge d'una línia de producció d'una fàbrica de galetes i li ha donat una nova funció. En un país amb tanta tradició industrial en què el patrimoni de les fàbriques desaparegudes sovint es perd per sempre, resulta atractiu aquest viatge a l'univers de la fàbrica a través d'un sorprenent minimalisme de temps moderns, per dir-ho evocant Charles Chaplin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.