cultura

Nit de Santa Llúcia ebrenca

Òmnium Cultural i l'Ajuntament de Tortosa han presentat el programa de la 65a Nit de Santa Llúcia, que tindrà lloc l'11 de desembre al pavelló firal de Tortosa. Durant la vetllada, que estarà presentada per la periodista cultural Júlia Bertran, s'entregaran vuit premis, en els quals hi ha hagut una alta participació, impulsats per Òmnium Cultural, la Fundació Enciclopèdia Catalana i editorials com Proa i La Galera. El premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, el premi Carles Riba de poesia, el premi Sant Jordi de novel·la i el premi Frederic Roda de teatre en són alguns.

“És una manera de fomentar la creativitat literària de casa nostra”, comenta Albert Pèlach, el director del Grup Enciclopèdia Catalana. Des de l'any 2008, aquesta nit no és només una entrega de premis, sinó també un espectacle que celebra la cultura catalana, ja que “s'enllacen els premis amb representacions artístiques que passen per la poesia, el teatre, la prosa, la dansa i el circ”, explica Roberto Oliván, el director artístic d'aquesta edició. Enguany la cerimònia està inspirada en les Terres de l'Ebre i l'han dissenyada artistes ebrencs. D'entre les actuacions, hi destaquen la presència del músic Quico el Célio, de la cantant d'òpera Cecília Aymí i del poeta Albert Roig, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia