La Simfònica de Cobla i Corda edita els seus grans èxits
L'orquestra gironina presenta avui i demà el seus millors temes a l'Auditori, amb Nina, Beth, Cris Juanico, Pep Poblet i Manu Guix de solistes
Els concerts són a benefici d'Àstrid-21 i Càritas
La setantena de músics que integren la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), un projecte impulsat el 2008 per la fundació Metalquimia, ompliran un any més l'escenari de la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona dos dies consecutius, avui (21 h) i demà (19 h), amb el concert SCCC: The Very Best, sota la direcció artística de Francesc Cassú, director de la cobla La Principal de la Bisbal, i la direcció tècnica de Jaume Lleixà, director artístic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. “Aquest és el concert més fàcil de tots, perquè per primer cop anem sobre segur: el repertori està basat en els grans èxits que ja hem portat anteriorment a l'escenari”, va comentar ahir Cassú durant la presentació de l'espectacle, que servirà també de llançament del nou treball discogràfic de la formació: SCCC: The Very Best, un doble CD recopilatori amb 22 de les peces més emblemàtiques que ha interpretat l'orquestra al llarg de la seva trajectòria i que van des de la música tradicional catalana fins al pop rock.
Aquest treball antològic, el setè de la formació, compta amb la participació de tots els solistes que hi han col·laborat des del 2012: Nina, Beth, Albert Guinovart, Pep Poblet, Cris Juanico i Manu Guix, que avui i demà seran també a l'Auditori en un concert “extraordinari” que permetrà fer un viatge musical per tots els estils que ha tocat la formació des dels seus inicis. Per a Beth, que ha col·laborat en diversos treballs de la SCCC, és “un privilegi” participar en aquest esdeveniment: “Hi ha molt de feeling amb tot l'equip humà, i em sento molt afortunada per compartir escenari amb Albert Guinovart cantant Flor de Nit, que és obra seva.” El saxofonista Pep Poblet, va confessar que aquest projecte és “un dels reptes més grans” en què ha participat, i va estar d'acord que “formar-ne part és un privilegi i un luxe”. Per la seva banda, el director tècnic, Jaume Lleixà, va subratllar el fet que tots els artistes que acompanyen la SCCC estan en actiu, i per això “és tant d'agrair que demostrin tanta il·lusió per col·laborar amb nosaltres a cada nou treball”.
El president executiu de Metalquimia, Josep Lagares, va assegurar que “des de les seves primeres passes, l'any 2008, la Simfònica de Catalunya ens ha emocionat amb un so inèdit que ens ha fet gaudir de la bellesa de la nostra música més inoblidable i ens ha despertat la Catalunya que tots duem al cor, tot maridant la cobla, el gènere català per excel·lència, amb els simfònics més universals”.
Els concerts d'aquest cap de setmana, seguint la línia solidària d'aquest projecte musical, seran a benefici de la Fundació Àstrid-21 (avui) i de Càritas (demà). Les entrades es venen al preu de 15, 20 i 25 euros. Amb aquestes dues actuacions, la Simfònica tanca un any en què ha actuat al Gran Teatre del Liceu, amb Josep Carreras i la Polifònica de Puig-Reig; al Palau de la Música Catalana, interpretant les Llegendes del Cinema,i, amb motiu de l'Onze de Setembre, el concert Seguem arran, al Born Centre Cultural de Barcelona.