cultura

La biblioteca de Vilassar de Dalt fa un any

El municipi també vol recordar els 100 anys de la vaga de Can Manyer

La biblioteca de Can Manyer de Vilassar de Dalt vol celebrar el seu primer any de vida. Amb el títol De la fàbrica tèxtil a la fabrica de somnis s'inicien avui un seguit d'actes que duraran fins demà. A més, també es vol aprofitar per recordar els 100 anys de la vaga dels treballadors de Can Manyer, quan aquest equipament encara era una fàbrica tèxtil.

El primer acte anirà destinat als més menuts, ja que avui a la tarda es llegirà un conte especial per a l'ocasió i es farà un pastís d'aniversari.

Demà al matí es recordaran els obrers de l'antiga fàbrica amb un esmorzar –a més de jocs populars per als més petits– i es farà una visita guiada per la biblioteca en què es farà una explicació dels serveis, els espais i el fons de què disposa l'equipament cultural.

Seguidament hi haurà un dels plats forts de la celebració: la posada en funcionament de la màquina de vapor restaurada que hi ha dins les dependències de la biblioteca. Serà una bona oportunitat per veure aquest giny, una de les icones de la revolució industrial.

També durant tot el matí de demà es farà la teatralització de l'entrada dels obrers a l'antiga fàbrica tèxtil. Una taula rodona i la conferència Cent anys de la vaga de Can Manyer clouran els actes. Totes les activitats, organitzades per l'Ajuntament amb la col·laboració de la biblioteca, el Grup de Recerca La Filferrada i el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, tindran lloc a la mateixa biblioteca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia