cultura

La millor escena teatral i musical es representarà al Teatre de Bescanó

Àlex Rigola, Cesc Gay, Pere Arquillué, Clara Segura, Claudia Cedó, Obeses, Blaumut i Lax'n'Busto són alguns dels noms propis de la programació

El nou cartell del Teatre de Bescanó recorda una frase d'Unamuno: “La cultura ens fa més lliures.” També hi surt un torcebraç amb el govern estatal i contra l'IVA actual. Una clara mostra de la voluntat d'aquest equipament cultural d'acostar la cultura a la població i posar-la a l'abast de tothom, amb campanyes i descomptes.

Però, més enllà de les iniciatives i les reivindicacions, l'oferta, que és allò que més importa, torna a ser variada, amb una clara aposta per acostar la millor escena teatral i musical del moment a Bescanó. Algunes de les obres destacades són Marits i mullers, l'adaptació del film de Woody Allen sota la direcció d'Àlex Rigola (20 de febrer); una altra peça concebuda per Cesc Gay a l'estil del director novaiorquès, Els veïns de dalt, amb Pere Arquillué, Àgata Roca, Carme Pla i Jordi Rico (12 de març); l'aplaudida obra de teatre adult Conillet, amb Clara Segura (1 d'abril), i Tortugues: La desacceleració de les partícules, premi Butaca 2015 al millor text i que és dirigida per la banyolina del moment, Claudia Cedó.

Entre els 22 espectacles programats, també destaquen els concerts que oferiran Lax'n'Busto (28 de febrer), amb De prop; el del grup Obeses, que presentarà el nou disc Monstres i princeses, i el de Blaumut, que presentarà el disc El primer arbre del bosc. Les Anxovetes, que ja van triomfar en el concert de la festa major, tornaran, aquest cop per pujar a l'escenari a presentar l'espectacle En fresc. I, com a proposta més agosarada, cal destacar Follamigas, un xou sense límits ni censura de l'humorista Toni Moog.

Pel que fa al teatre familiar, s'oferirà La ventafocs: el musical amb ritme dels 50 (21 de febrer); El llop ferotge, de la companyia El Príncep Totilau (6 de març), i Patatu, dirigit i interpretat per l'actriu Àngels Bassa.

El Teatre de Bescanó també manté l'aposta per donar suport a les companyies gironines, amb l'anomenat km-0, amb set espectacles, un d'ells Kilòmetres, interpretat per Meri Yanes (5 de març).

La campanya de promocions Qui no corre... vola! continua activa fins al 21 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.