cultura

Jordi Serra i Dani Buch, nou ‘Duet' de la Fundació Valvi

Els dos artistes gironins inauguren aquest vespre, respectivament, un projecte que combina pintura i ‘micromapping' (‘Pintant emocions') i la mostra pictòrica ‘Carn d'olla antropomòrfica'

No es coneixien abans que es plantegés aquesta doble exposició ni aparentment tenen gaire en comú, al marge d'una certa proximitat generacional i també geogràfica en el seu origen: Jordi Serra va néixer a Girona el 1975 i Dani Buch, a Sant Gregori un any més tard. Tots dos artistes protagonitzen el nou Duet de la Fundació Valvi, que s'inaugurarà aquest vespre (20 h).

Jordi Serra ocupa la sala de l'entrada de la fundació i el petit espai tancat del fons amb Pintant emocions, un projecte que inclou diverses obres aparentment molt diferents en mides, plantejaments i tècniques, però que en realitat formen part d'un tot en què el referent més visible és una pintura acrílica sobre fusta en què l'artista ha plasmat un racó del seu taller amb caixes de plàstic i cartró. Al seu costat, hi ha petites obres que aprofundeixen en les textures d'aquests mateixos materials, en els seus plecs i transparències. “Sempre he funcionat així: agafant una mateixa obra i reeditant-la com si es tractés d'una obra seriada en la qual parteixo dels mateixos materials, però vaig infiltrant el contingut, els conceptes.”

A la sala petita, hi trobem la mateixa pintura però en relleu, perquè s'hi projecti a sobre un micromapping que Jordi Serra ha concebut amb Mònica Sánchez, autora de la música original del muntatge audiovisual. Serra ha treballat la tècnica del mapping com a mestre d'educació visual i plàstica amb els seus alumnes de l'escola Pericot i el 2014 va rebre el primer premi en el Festival Internacional de Mapping de Girona en la categoria educativa. Amb el mapping l'obra es modifica constantment davant de l'espectador i li envia un missatge subliminar: “És la necessitat de demanar ajuda que pot sentit tothom.” A l'exterior, hi ha un grapat de paraules a la paret que reforcen aquesta idea i també imatges pintades utilitzades en el procés creatiu del mapping: “Vull fer veure que la part digital no surt del no-res, que tot parteix del dibuix i la pintura.”

Buch: estrena a Girona

Carn d'olla antropomòrfica és la primera exposició a Girona de Dani Buch , un artista gironí que ha estat convidat a fer residències creatives a Sud-àfrica –on té pendent una nova visita– i a Berlín. A la Fundació Valvi, hi exposa una selecció d'obra molt recent, majoritàriament dels anys 2014 i 2015, amb mostres de diferents sèries en les quals articula la seva producció (L'any del tigre, Reality bites, The farm). Aquest pintor, dibuixant i gravador resident a Barcelona crea imatges en què animals i homes es fusionen i transmuten. “Jugo amb el simbolisme i barrejo elements grotescos, sagrats, esotèrics, etc. Darrere de cada quadre hi ha una petita història, però tampoc no vull que sigui molt explícita, perquè l'espectador en pugui fer la seva pròpia interpretació. Per això no sóc partidari d'explicar gaire el sentit del que faig”, diu Buch, que sí que comparteix amb Serra una cosa: “M'agrada treballar la pintura orgànicament per tal que gotegi i manipular la fusta i el paper per aconseguir noves textures”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia