Les restes ibèriques de Sikarra, protegides
Els treballs per cobrir les restes ibèriques de Sikarra, a Prats de Rei (Anoia), ja s'han acabat. La primera fase de les obres a la plaça del Santuari del Portal del municipi, dirigides pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, no només han permès el cobriment de les troballes per a la seva protecció, sinó que també han facilitat l'ús públic de l'espai. Les restes de la ciutat ibèrica, que estaven sota les de la romana, es van descobrir el 2013 durant les obres d'ordenació que havia projectat el consistori.
La fase actual d'obres ha consistit en l'estabilització dels talussos del perímetre de l'excavació arqueològica, el cobriment de les restes per a la seva protecció, i l'acabat de la plaça tal com plantejava el projecte redactat durant l'any 2014.
Aquestes restes arqueològiques que es remunten al segle VI o VII aC tenen una importància cabdal en la història del poblament del centre de Catalunya ja que posen sobre la taula noves hipòtesis de l'estructura del país en època ibèrica. A més, es tracta d'una de les muralles més antigues conservades a al Principat que posen de manifest que el municipi anoienc de Prats de Rei ha estat un centre important de comunicacions al llarg de la història i que és un lloc ocupat des de fa 2.700 anys i per on han passat ibers i romans.