cultura

El Museu Romà de Premià fa un any

Ha rebut prop de 2.000 visites i per celebrar-ho avui es farà una jornada de portes obertes i una festa d'època

El Museu Romà de Premià de Mar ha rebut prop de 2.000 visites en el primer any de vida. El jaciment de Can Farrerons, descobert a finals del 2000, és un conjunt arqueològic d'extraordinària singularitat a Catalunya, format per un edifici de planta octagonal d'època romana tardana.

El regidor de Promoció Econòmica, David Gutiérrez (PSC), va fer una valoració “positiva” del primer any de funcionament de l'equipament. “La intenció és que aquest mandat es pugui acabar la instal·lació dels plafons informatius perquè la gent pugui fer la visita de manera autònoma”, va explicar Gutiérrez. Es dóna la circumstància que, fins ara, només es pot visitar el museu de la mà d'un guia i en grups de 50 persones.

Per celebrar l'efemèride, avui està previst fer una jornada de portes obertes i una festa d'època que comptarà amb tallers romans i la presència d'exhibicions de gladiadors i legionaris. A més, el regidor també va avançar que, de cara al 2017, es vol que la festa romana obri el cicle d'activitats del Festival Laietània, que cada any recorda que la comarca del Maresme fou un dels territoris de la Laietània romana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia