cultura

El museus de l'Empordà celebren l'Any Víctor Català

Exposicions, lectures i rutes literàries recorden l'escriptora en els 50 anys de la seva mort

El Museu de l'Empordà posa l'accent en la seva obra plàstica

Els vuit museus de l'Empordà agrupats dins la xarxa Una Comarca de Museu inauguren aquest cap de setmana el programa d'actes previstos per commemorar el cinquantè aniversari de la mort de Caterina Albert i Paradís (l'Escala, 1869-1966). Coincidint amb el Dia Internacional de la Poesia, totes les activitats giren al voltant del llibre El cant dels mesos, com el recital que va tenir lloc ahir al Museu de l'Anxova i la Sal de l'Escala, on l'actor Jaume Comas i el cantautor Josep Tero van llegir i interpretar alguns d'aquests poemes, a més de l'inèdit Augur a Esther.

La lectura va servir per inaugurar l'exposició L'arqueta, nom que l'escriptora, al·ludint a una arqueta de tresors, va donar a l'àlbum de dedicatòries que va reunir la seva amiga Esther Miret després de la guerra i que contenia poemes, pintures, dibuixos i partitures de creadors contemporanis com ara Josep Pla, Ramon Reig o Lluís Albert. El Museu de l'Exili de la Jonquera repartirà als visitants el Cant de febrer, el mes de la retirada republicana; el Museu d'Arqueologia d'Empúries difondrà el Cant de març, i a l'Espai Cultural de la Ciutadella de Roses es llegirà demà el Cant d'abril al començament de la visita guiada al recinte. L'Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries invitarà la mainada a interpretar amb els seus dibuixos el Cant d'agost, que també repartiran el cap de setmana, i el Museu del Joguet ha escollit el Cant de setembre, en què Caterina Albert compara la caiguda de les fulles amb el moviment d'una mare bressolant el fill. Al Museu de l'Empordà de Figueres, que repartirà fulls volants amb el Cant de juny, s'exposaran a més, fins al 29 de maig, tres retrats pintats per l'escriptora procedents d'una col·lecció particular, entre ells una recreació de Mila, la protagonista de la seva novel·la Solitud, i un retrat de la seva germana Amèlia al jardí de casa seva.

LA DATA

21.03.16
és el dia
que es commemora el Dia de la Poesia, al voltant del qual els museus llegiran textos del 'Cant dels mesos'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia