cultura

Arenys de Munt es confirma com a seu del Santa Florentina

El Grup Serhs i l'Associació Cultural Santa Florentina acorden mantenir el festival de música clàssica al castell Jalpí durant tres anys

S'hi faran un total de deu concerts del 24 de juliol al 20 d'agost, tots a l'històric edifici

Només falta signar. L'acord per celebrar al castell Jalpí d'Arenys de Munt el Festival de Santa Florentina de música clàssica, que ja va avançar aquest diari el 5 de març, s'ha tancat entre dos dels tres actors implicats, el Grup Serhs –propietari de les instal·lacions– i l'Associació Cultural Santa Florentina, que organitza el certamen des de l'any 1999.

L'Ajuntament d'Arenys de Munt està pendent d'una altra trobada a tres bandes per acabar de concretar quina serà la seva col·laboració en el projecte, però ahir l'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), celebrava que les negociacions entre els dos principals responsables haguessin arribat a bon port tot recordant que el festival “ha de ser un actiu cultural de primer ordre per al municipi”, i va precisar que estan en espera de resoldre algunes aportacions fetes des del consistori “que encara no han rebut resposta”. “El fet que l'acord sigui per tres anys ens conforta perquè una aposta com aquesta demana un temps de consolidació”, va precisar. D'altra banda, fonts del Grup Sehrs van matisar que el contracte “encara no està firmat, queden els darrers detalls administratius”, però van afirmar que no hi ha res que faci pensar en un canvi de plans. Qui sí que es va mostrar ahir especialment satisfet va ser el director del festival, Carlos Hartmann, davant la possibilitat de mantenir al Maresme el certamen que va néixer a Canet l'any 1999 i que l'any passat va viure una fugaç estada a Caldes d'Estrac. “És una molt bona notícia i estem encantats de poder continuar oferint els concerts al territori”, va assenyalar, i va recordar que “el festival compleix la majoria d'edat i ho fa en un escenari magnífic”. De moment les dades que es coneixen són que el cicle l'integraran deu concerts i que tots es faran al pati del castell Jalpí entre els dies 24 de juliol i 20 d'agost.

Els muntatges dels diumenges 24 i 31 de juliol començaran a les 8 del vespre i la resta, a les 10 de la nit. Dues hores abans s'obriran les instal·lacions al públic, que tindrà accés a un servei de càtering a càrrec de l'empresa del grup Serhs Food. Com a novetat d'aquest any s'està treballant la possibilitat d'oferir un espai de chill-out posterior al concert. A més, està previst que, en cas que faci mal temps, els concerts es puguin fer a l'interior de les instal·lacions.

LA XIFRA

10
concerts
formen part de la divuitena edició del Festival Santa Florentina, que s'estrena a Arenys de Munt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia