El grup de Cossetània i Angle suma 185 novetats literàries
Joan Cavallé, Marta Magrinyà, Miquel Reverté, i Eudald Carbonell i Cinta Bellmunt, alguns dels autors amb propostes per a aquest Sant Jordi
El grup editorial tanca l'any amb un creixement de les vendes del 21%
Els segells Cossetània i Angle, que formen el 9 Grup Editorial (juntament amb Eumo, Lectio i Quorum Llibres), encaren la diada de Sant Jordi d'aquest any amb un optimisme que arrosseguen des del 2015. “Ja firmaríem tenir un Sant Jordi com el que vam tenir el 2015”, manifestava ahir el responsable de Cossetània, Jordi Ferré, que va destacar que el grup ha augmentat les vendes un 21% i que ha tancat l'any amb 2.750.000 euros de facturació. Un bon balanç econòmic que acomboia les novetats per a aquest 23 d'abril: sumen 185 títols (98, Cossetània; 49, Angle; 20, Eumo; 14, Lectio, i 4, Quorum Llibres). No en va es tracta “del segon grup editorial en llengua catalana del país”, segons va recordar Ferré.
“Des del gener de l'any passat fins ara no hi ha hagut cap setmana que no hàgim tingut un llibre del grup en el top ten dels més venuts”, reblava el president del grup, que augurava un rècord: el títol Sucs verds, de Carla Zaplana, amb 62 setmanes en el rànquing dels llibres més venuts i del qual ja s'han fet set edicions, “estarà entre els deu llibres més venuts aquest Sant Jordi”, augurava Ferré, conscient que “aquest és un fet molt difícil que succeeixi”.
Entre les novel·les que Cossetània i Angle proposen per a aquesta diada hi ha Els arbres no es podien moure, de Joan Cavallé, “una novel·la d'iniciació, d'aprenentatge, en la qual el protagonista s'enfronta a la vida”, va explicar l'autor, en l'acte de presentació del paquet literari d'enguany. “És una reflexió al voltant de la força de la natura”, hi va afegir. Un altre títol és Diari de natura, de Vicent Pellicer: “Una aventura romàntica, una tendra abraçada a la natura i un diàleg amb les fades del bosc”, segons l'autor ebrenc, que ha bastit l'obra amb narracions curtes escrites amb prosa poètica. També ebrenc és Miquel Reverté, guanyador del premi Vila d'Ascó amb Defenseu-nos de la batalla, una novel·la policíaca ambientada a la Tortosa de principi del segle XX, i amb un assassí en sèrie que mata cada festivitat de Sant Miquel. Des de Reus, Marta Magrinyà proposa La força del vent, que se situa a la capital del Baix Camp l'any 1958.
Altres títols són els de Jordi Andreu i Jordi Suriñach, Emocions puntuades. 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona; el recull de receptes inspirades en el paleolític Pàleo receptes, d'Eudald Carbonell i Cinta Bellmunt; la guia Baix Camp, de Montserrat Puig; Lo llibre 2, del col·lectiu Paraules Ebrenques, i La caragolada, de Roger Roig i Hugo Prades.