cultura

Embarrat exhibirà 27 propostes artístiques entorn de la idea “en desús”

El festival de creació contemporània aposta per les visites guiades i les ‘performances'

L'Ajuntament de Tàrrega n'esdevé coorganitzador

El festival de creació contemporània Embarrat, que es celebrarà al Museu Cal Trepat de Tàrrega el 27 i 28 de maig, centrarà la proposta artística en el concepte “en desús”. Vint-i-set artistes, catalans i estrangers, exhibiran les seves propostes a través de la fotografia, el vídeo, el còmic, l'art de carrer, el disseny, la música i les performances.

Natàlia Lloreta, codirectora del festival amb Jesús Vilamajó, explica: “Sempre busquem temes que facin pensar als artistes des de la contestació social.” Així, el capital i l'alienació van ser els temes triats per a les dues primeres edicions. Enguany, “en desús lliga amb l'escenari, Cal Trepat, una fàbrica que no es va saber adaptar als temps... El concepte és extensible a la memòria, la política, la democràcia...”.

Les naus 1 i 3 de l'antiga foneria emmarcaran una quinzena de propostes de l'exposició central, La Gran Màquina. “Entre les seleccionades, vam veure-hi un fil conductor, el silenci. Et porta cap al passat, el desús i la nostàlgia. Serà un espai fosc i silenciós, que convidarà a la reflexió.” Enguany, es faran visites guiades matí i tarda, algunes a càrrec dels artistes. La tercera edició d'Embarrat posa el focus en les accions artístiques: “Són poc presents a la majoria de festivals d'avantguarda i hi apostem.” Així, cinc dels artistes faran des de performances sonores fins a la transformació d'objectes en desús o el muntatge d'una instal·lació artística.

Embarrat estrenarà enguany la nau 18, acabada de rehabilitar, on se situarà el servei de restauració i hi tindran lloc alguns dels concerts. També s'hi estrenarà una obra de producció pròpia dels joves del grup de teatre targarí BAT.

L'Ajuntament de Tàrrega passa enguany a coorganitzar el festival, fins ara organitzat únicament per l'empresa Intersecció, que en manté la direcció artística. Té un pressupost de 24.000 euros, aportat principalment pel consistori i també la Diputació de Lleida. “Estem contents amb l'acord. Però sobretot d'haver aconseguit, en les dues primeres edicions, atreure un públic intergeneracional i nou per a l'art contemporani”, afirma Natàlia Lloreta.

Tot jugant a la pilota cap a la inauguració

L'artista Albert Gusi serà l'encarregat de la ‘performance' que inaugurarà la tercera edició de l'Embarrat. ‘Prohibit jugar a la pilota' és el títol de l'acció, que portarà el 27 de maig el públic des de la plaça del Pati fins al Museu de Cal Trepat, seu del festival. La protagonista serà una pilota inflable de 4 metres de diàmetre. S'espera que els espectadors la xutin, empenyin i facin rodar pels carrers i les places de Tàrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona