cultura

Pla, Caterina Albert, Vinyoli

Tres dels grans referents de la literatura catalana seran homenatjats en diversos actes aquest Sant Jordi

La festa literària de la Colla de Cassà arriba aquesta nit a la 50a edició

El tradicional esmorzar organitzat pels Serveis de Cultura de la Generalitat al Palau Solterra a Girona servirà als escriptors, llibreters i editors per agafar forces de bon matí amb vista a una jornada de Sant Jordi que es preveu plujosa. Aquest any, la trobada estarà dedicada a Caterina Albert, pels 50 anys de la seva mort. No és l'única autora de referència que serà homenatjada avui. A Palafrugell s'ha organitzat la 13a lectura continuada de l'obra de Josep Pla, que aquest any pren una significació afegida pel cinquantè aniversari de la publicació d'El quadern gris. Tot i això, l'obra que es llegirà al Teatre de Palafrugell (de 16 a 20 h) serà el llibre Cartes de més lluny. A Santa Coloma de Farners homenatjaran un altre clàssic indiscutible amb la inauguració (12 h) a la Casa de la Paraula de l'Espai Vinyoli, que ret tribut al llegat del poeta Joan Vinyoli amb una proposta escenogràfica que reuneix el mobiliari del poeta, la seva col·lecció d'art, els seus llibres i diverses recursos audiovisuals. Pendents que la pluja anunciada no desvirtuï una proposta que l'any passat va tenir gran acceptació, Òmnium Gironès repetirà l'Estenem poesia, en què els vianants són convidats a penjar poemes propis o dels autors que admiren tant al pont Eiffel de Girona com a la plaça de les Nacions de Bescanó, on ja hi haurà més de 2.500 poesies penjades. A més, es retrà homenatge a un altre referent, Pere Quart, a la font de la Rambla Verdaguer de Girona. També es preveu molt participativa la diada de Sant Jordi dedicada als petits lectors que les escoles de la zona de Pericot i Montilivi han preparat per al matí a la plaça Ciutat de Figueres de Montilivi. L'associació de veïns de la Devesa-Güell muntarà parada a la plaça Bertrana (10-13 h) per distribuir el llibre de contes escrits pels infants del barri. En la mateixa línia de promoció de la lectura, el Consell del Gironès va tancar ahir a Sarrià de Ter la primera edició del programa Al Gironès llegim! amb un balanç positiu. La diada acabarà a Cassà amb la festa de lliurament dels premis literaris de la Colla Excursionista, que arriben a la 50a edició.

Mots i flors a més de 500 botigues

x.c

Des de Sant Jordi fins a la cloenda de Temps de Flors, la tercera edició de la campanya Girona, mots i flors distribuirà per més de 500 botigues de la ciutat 25 models de cartells amb diferents noms de flors, la seva etimologia i fragments literaris al·lusius. La campanya, impulsada pel Servei Local de Català de Girona en col·laboració amb l'Ajuntament i els Amics de la Unesco, es va presentar ahir als Serveis Territorials de Cultura, dins del projecte Llengua, poesia i llibre, amb una lectura dels textos dels cartells a càrrec d'alumnes de català i voluntaris lingüístics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia