cultura

Neix un concurs de curts per al Temps de Flors

És el Just for Flowers i consistirà a rodar en 36 hores un curt als espais florals i seguint diverses indicacions

La ciutat bull d'activitats i més ara que s'apropa el Temps de Flors, la cita més multitudinària que organitza la ciutat. Amb els anys, a més de flors, patis i racons, en el seu context han florit concerts musicals i fins i tot un festival, l'A Capella. Ara, en aquesta nova edició, que tindrà lloc del 7 al 15 de maig, neix també un concurs de curtmetratges exprés, que contribuirà a promocionar i difondre aquest esdeveniment emblemàtic.

Els organitzadors, Toti, David Batlle i Ester Bertran, han avançat que el concurs consistirà a idear, gravar i editar un curtmetratge de tres minuts de durada (crèdits inclosos) en 36 hores, en què els espais florals siguin els protagonistes i aprofitant la gran afluència de gent aquests dies a la ciutat de Girona.

Els participants tindran unes condicions que hauran d'incorporar a l'obra audiovisual. A través d'un sorteig, s'assignarà a cada equip una localització d'un punt del recorregut que hauran d'incorporar a l'obra. També hi haurà d'aparèixer un objecte sorpresa' que facilitarà l'organització en el moment de començar el compte enrere. Com a fet especial i original d'aquest festival i seguint el deixant dels canadencs del programa televisiu Just for laughts, s'haurà d'incorporar també en el curtmetratge un petit espai de càmera oculta durant la seva realització. “El rodatge d'interiors i exteriors serà lliure, però les tres indicacions esmentades hi han d'aparèixer obligatòriament”, especifiquen.

El tret de sortida del festival serà el divendres 13 de maig de 9 a 10 del vespre al restaurant Els Jardins de la Mercè. El diumenge, entre les 9 i les 10 del matí, els participants hauran d'entregar les seves obres al mateix lloc.

El mateix diumenge, el jurat –format per les periodistes Mercè Sibina i Elisabet Carnicé, l'actriu Belén Fabra, el realitzador David Callahan Ruiz i el director de Cultura de Girona d'aquest diari, Xavier Castillon– visualitzaran els treballs i deliberaran per elegir els guanyadors. Es premiaran tres curts amb dotació econòmica i s'atorgaran altres premis secundaris amb productes, vals de regal i de descompte cedits per entitats i establiments gironins que col·laboren amb el festival.

El mateix diumenge al vespre, es durà a terme l'entrega dels premis, en el decurs d'una gala amb actuacions en directe i espectacles sorpresa relacionats amb el món del cinema. Entre altres, es diu que hi haurà la presència destacada, ni més ni menys, que de Johnny Depp (àlies, Bernat Costa; o és a l'inrevés?). Durant la gala dels premis, representants municipals i vinculats al món audiovisual entregaran els guardons als premiats.

Pel que fa al nom del festival, Just for Flowers, expliquen que han volgut donar-hi una doble significació. D'una banda, la del referent canadenc Just for laughts, en què s'han inspirat per fer el festival, canviant la'última paraula pel del flors i també amb la referència “només per flors”, perquè s'ha de fer en un temps limitat (36 hores) i en el marc de l'exposició de flors (que també és temporal).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia