cultura

El Col·lectiu Ovidi Montllor crearà un sindicat de músics valencians

La iniciativa es debatrà en l'assemblea del pròxim dia 11

Se centrarà en reivindicacions com la rebaixa de l'IVA cultural, la lluita contra la precarietat o la redacció de convenis col·lectius específics per al sector

El Col·lectiu Ovidi Montllor de músics i cantants valencians debatrà en la seua assemblea del pròxim dia 11 la posada en marxa d'un sindicat de músics valencians, amb l'objectiu de crear un ens que servisca d'“interlocutor” davant la Conselleria de Cultura.

Així ho ha anunciat hui el secretari del col·lectiu i cantautor Pau Alabajos, qui ha ressaltat la importància de la iniciativa “perquè cadascun no haja de lliurar la guerra pel seu compte”. Alabajos ha assegurat que es tracta d'un debat que ha existit en el si del Col·lectiu Ovidi Montllor des de fa molt temps i que, en moltes assemblees de les celebrades durant els deu anys de vida de l'associació, s'ha parlat “de la necessitat de crear un sindicat”.

De fet, el cantautor ha recordat que ja en 2010 es va discutir la posada en marxa d'una cooperativa “propera al sindicalisme”, una idea que, ha afirmat, “es va frustrar en coincidir amb l'època més forta de la crisi, quan els músics tenien pocs diners per la falta de concerts i actuacions”.

“Vint anys de governs del Partit Popular han donat lloc a unes polítiques culturals quasi nul·les, per la qual cosa les entitats cíviques han actuat com una conselleria alternativa de Cultura, fent el que no han fet les institucions”, ha denunciat Alabajos, que ha reconegut el treball de, entre unes altres, Escola Valenciana o Acció Cultural del País Valencià.

Així, el sindicat que projecten els músics valencians se centrarà en reivindicacions com la rebaixa de l'IVA cultural, la lluita contra la precarietat o la redacció de convenis col·lectius específics per al sector.

“L'IVA tracta la música i la cultura com a productes de luxe, i creiem que han de ser considerats com a productes de primera necessitat, perquè ajuden al desenvolupament de l'economia, realitzen un treball educatiu i aposten pel futur d'un país”, ha subratllat el cantautor valencià, regidor també de Compromís a Torrent.

Així mateix, ha criticat que “la figura del treballador de la música no està reconeguda com a tal”, i s'ha referit a les dificultats dels músics per a poder inscriure's com a autònoms “quan moltes vegades s'entén que treballen per compte d'altre”. El sindicat tractarà també aconseguir dotar al sector de convenis col·lectius “als quals es puga acudir de cara a qualsevol polèmica en qualsevol contracte”.

A la iniciativa, que ha començat amb un debat en xarxes socials, s'han sumat ja músics i cantants valencians com Feliu Ventura, Miguel Ángel Landete, Rafa Xambó i Tubal Perales.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia