Alcover proposa tornar al triàsic seguint el Glorieta
Una ruta matinal visita un dels punts del país amb un jaciment paleontològic més important
La jornada es completa amb la visita als fòssils del museu
Amb motiu de la celebració del Geolodia 16, Anna Travé, de la Universitat de Barcelona, i el geòleg Jordi Pujadas, de JPF Consultors, han organitzat una sortida dedicada al triàsic de les muntanyes de Prades. Sota el títol Alcover, parc triàsic, s'iniciarà a les deu de matí d'aquest diumenge. La sortida consisteix en una ruta matinal de caire circular per la vall del Glorieta partint de Mas de Forès.
Un cop finalitzat el recorregut, i després de dinar, es podrà completar la jornada visitant la col·lecció de fòssils marins exposada al museu sota el títol Les muntanyes de Prades ara fa 240 milions d'anys, una exposició permanent renovada que es complementa amb activitats en família i per a grups escolars.
A Catalunya, els sediments triàsics els trobem presents al llarg del sistema Mediterrani català, i molt especialment a la serralada de Prades, que ha proporcionat importants restes fòssils marines i vegetals. Per la bona qualitat de fossilització, les pedreres d'Alcover i de Mont-ral són un jaciment paleontològic excepcional, tant per les noves espècies que han proporcionat com per la seva cronologia. Es tractava d'una llacuna amb molta vida animal però amb un fons sense oxigen i molt salí que va facilitar la fossilització dels animals que s'hi dipositaven.